Her gikk det galt i Sherpatrappa: – Jeg ville ikke gått der selv nå

GLATT: Slik så Sherpatrappa ut onsdag kveld.

GLATT: Slik så Sherpatrappa ut onsdag kveld. Foto:

En person ble hentet ned med helikopter fra Sherpatrappa onsdag kveld.

DEL

Det er meget vanskelige forhold i Sherpatrappa om dagen. Is gjør turen opp, og ned, vanskeligere enn det normalt vil være.

I kveld gikk det galt for en person som til slutt måtte hentes ned med helikopter.

Friluftsrådgiver Henrik Romsaas i Tromsø kommune, forteller at alle som skal gå i den populære trappa må ta egne vurderinger.

– Det er glatt i trappa. Men det er den enkeltes ansvar å være riktig skodd til å gå i trappa.

Nordlys' journalist på stedet merket at det var svært glatt fra Storaksla og oppover. Flere passerende turgåere bemerket det samme, og alle hadde ordentlige brodder.

Natur

Sherpatrappa er tilrettelagt av Tromsø kommune primært for sommerbruk, men de ser at folk bruker trappa hele vinteren.

– Hvis folk ønsker å gå i trappa så må de få lov til det. Folk må gjøre egne vurderinger om de har kompetansen og utstyret som er nødvendig for forholdene. Akkurat nå er det en utfordring å gå i trappa.

Nordlys snakket med Romsaas på søndag i forrige uke. Da sa han at de glatte forholdene er en del av naturen, og at Tromsø kommune ikke ville gjøre noen tiltak.

Det sier han også onsdag.

– Det er en utfordring hva slags nivå vi skal legge oss på. I hvilken grad skal vi informere om at det er glatt og utfordrende forhold. Hvis vi begynner med det, hva skjer den dagen vi sier det ikke er glatt, men så er det glatt? Folk må ha den erfaringen og kunnskapen som er nødvendig. Dette er natur.

Han fortsetter:

– Grus legger seg ikke på glattisen. Og da er spørsmålet om dette er noe kommunen skal bruke penger på, å strø en trapp som er 400 meter over havet. En ting er hva som er praktisk mulig. Denne type tilrettelegging er ikke ønskelig fra vår side, heller ikke praktisk. Men at folk varsler i sosiale medier om forholdene ser vi på som veldig positivt. Vi ønsker ikke å nedlegge ferdselsforbud.

Ulykke

I morgen er det meldt om snø i Tromsø.

– Jeg ville ikke gått i Sherpatrappa selv nå, men det er fordi vi har så mange andre fine steder å gå på tur i Tromsø hvor det ikke er is.

Romsaas håper det går bra med personen som falt i trappa.

– Ulykker skjer dessverre. Så vi får håpe at det går bra med personen som har skadet seg. Uansett hvor man er så kan ulykker skje. Så lenge folk ferdes ute vil sånne hendelser dessverre skje.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken