Her gikk det galt da Audi testet siste skrik på landeveien i Troms

TRØBBEL P Å GLATTA: En Audi Suv på testtur i Troms havnet i grøfta torsdag kveld. Bilen var trolig en del av et større test-team fra Audi.

TRØBBEL P Å GLATTA: En Audi Suv på testtur i Troms havnet i grøfta torsdag kveld. Bilen var trolig en del av et større test-team fra Audi. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Audi tester nye Q7 på veiene i nord. Det går ikke alltid på skinner.

DEL

De siste ukene har de dukket opp med jevne mellomrom på veiene i Troms, Audis testbiler.

Med tyske registreringsskilt, gjerne i rekke på fem, har de vært lett gjenkjennelige på sin ferd i Nord-Norge. Formålet er å teste den tyske bilprodusentens siste skrik, en Suv av typen Q7.

Og de har nok fått noen gode svar, kanskje spesielt på Svensby i Lyngen.

Tromsøværing Kristian Allertsen kom bak følget. Han fikk se at en av Audiene i følget hadde havnet i grøfta om lag to minutters kjøring sør for fergeleiet på Svensby. 

Bilberging var på stedet da han kom forbi.

Øyvind Rognlien Skovli er Kommunikasjonssjef for Audi i Norge. Han kjenner ikke til verken hendelsen på Svensby eller om det foregår testkjøring av nye Audi-modeller.

- Vi vet man er ute og tester biler på ulike forhold, men jeg kjenner ikke noe til den aktuelle hendelsen, sier Skovil til Nordlys.

Han forteller at det nylig ble lansert en ny SUV i den såkalte Q-familien til Audi. Audi Q8 sport concept vil komme på markedet om ikke så altfor lenge, og vil bli enda kraftigere enn den nåværende toppmodellen Q7.

- Vi har akkurat, i Detroit i januar, vist fram en konseptutgave av Q8'en. Det blir en stor og flott Suv, og blir høvdingen i Q-familien, sier Skovil.

For øvrig ser det ut til at Suv'ene har kommet seg tilbake på veien og var i Tromsø i morgentimene fredag.

Tidligere i år har Audis Q7-modell blitt observert flere andre steder i Norge. I februar observerte avisa Firda en lang rekke Audi-suver på ferd i Sogn.