Her fanger jegertvillingene en 270-kilos alligator

Ikke helt vanlig i Nordreisa.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

HARSTAD (Nordlys.no): Nærmere 170.000 satt foran tv-skjermene og så mandagens TVNorge-premiere på «Tvillingjegerne», der Johanne og Kristine Thybo Hansen har hovedrollene. I premiereepisoden deltok de på både villsvin- og alligatorjakt i USA. Selv fulgte jentene premieren hjemme i Nordreisa sammen med familien. Langt fra glitter, glam, rød løper og rampelys. Jentene vil helst ikke være kjendiser, og prøver å holde lav profil ifølge produsent Vidar Nordli-Mathisen.

- Dette i sterk kontrast til mange jevnaldrende gutter og jenter som for alt i verden vil bli kjent. Johanne og Kristine er først og fremst med på denne serien fordi de får være med på flotte opplevelser i naturen. De har gjort et valg for lenge siden og lever i pakt med naturen. For dem er det å felle dyr ikke underholdning, sier produsent Vidar Nordli-Mathisen i Teddy TV.

LES OGSÅ: Dyrerettighetsorganisasjon reagerer på brutaliteten i programmet.

Likes

De oppsøker ikke media, men er heller noe tilbakeholdne når det kommer til dette.

- Som produksjonsselskap hadde vi nok av og til ønsket at de stiller opp på mer, men de skal få bestemme selv hva de vil være med på, understreker Nordli-Mathisen.

At søstrene går sine egne veier, vet han også å sette pris på.

- De er jenter, de er tvillinger, de er flotte, men også tøffe. Og ikke minst; de er ekte. Det tror jeg er en viktig grunn til at mange liker å se dem på TV.

På Facebook-siden «Jegertvillingene» var det utelukkende positiv respons etter mandagens premiere.

- Gruppa fikk 1.000 nye følgere den første timen etter premieren, og det var en stor strøm av likes og hyggelige kommentarer, sier Nordli-Mathisen.

Optimisme

Samtidig påpeker han at det ikke er alle som setter like stor pris på tøffe jenter som feller dyr og banner på TV.

- Refleksen til unge og urbane er gjerne avsky mot jaktelementet, sier han – og legger til:

- Første episode er pakket med jakt og action, men de neste episodene blir roligere. Det blir mer fokus på tvillingsøstrene som lever i pakt med naturen.

168.000 seere var noe lavere enn TVNorge hadde håpet på, men kanalen tror seertallene vil øke.

– Vi har enormt sansen for de to søstrene, og hadde håpet på litt flere seere på Jegertvillingene. Programmet gikk i direkte konkurranse med Frikjent på TV 2, så der ligger nok noe av forklaringen. Men vi er optimistiske og både håper og tror at tallene tar seg opp utover sesongen, det hadde serien fortjent, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery og TVNorge.