Gå til sidens hovedinnhold

Her er vinnerne av årets TJ-pris og fotopris i regi av Troms Journalistlag.

Artikkelen er over 1 år gammel

TJ-prisen går til Silje Charlotte Solstad og Øystein Barth-Heyerdahl fra Nordlys for avsløringene av underslagssaker fra en avdeling i Tromsø kommune.

Det forteller Troms journalistlag i en pressemelding fredag kveld.

Her er juryens begrunnelse: «Journalistene har gravd frem en klassisk avsløring ved hjelp av en kombinasjon av tradisjonelle og kreative metoder, journalistisk instinkt og godt kildearbeid. Det er når leserne får servert saker som denne at de tenker: «Dette hadde aldri kommet frem uten media». Her har Nordlys tatt samfunnsoppdraget på alvor med en type arbeid som lokaljournalistikken trenger enda mer av. Det begynte med en begjæring om innsyn i faktisk utbetalt lønn i Tromsø kommune. Sakene som fulgte har fått konsekvenser i form av politietterforskning, omfattende intern gransking, etisk oppvask og avsluttede arbeidsforhold i kommunen. Redaksjonen har også gjort solide etiske vurderinger underveis.»

Juryen har bestått av Eirik Linaker Berglund, Bård Borch Michalsen og Karianne Sørgård Olsen.

Her er den første av en lang rekke saker skrevet om underslagssaken som nå er under etterforskning:

NORDLYS AVSLØRER: Sjef solgte kommunale eiendeler på Facebook. Innbetalingene gikk til hans egen konto

Årets Fotopris går til Ronald Johansen i iTromsø for bildet av sykehusklovnen Coco Juryens begrunnelse: «Et nydelig bilde som viser masse følelser. Bildet var på topp hos alle jurymedlemmene. Også et lite eksempel på alt det fine som blir gjort på sykehusene i Norge. At fotografen har fått med seg alle ansiktsuttrykkene samtidig er ett pluss.»

Hederlig omtale går til følgende:

Eskil Mehren fra Nordlys for «Da Sian kom til Tromsø»
Juryens begrunnelse: «Et sterkt bilde som viser kontraster mellom de sidene i denne saken. Kjærlighet og hat. . Amri som vil gi Anna bråten en klem. Mens Bråten bare vil krangle og diskutere. Et bilde som viser viktigheten med å fange øyeblikket, og sier mye om klimaet i Tromsø sentrum akkurat denne dagen. Sperringene og politimannen viser alvoret».

Til Torgrim Rath Olsen fra Nordlys for Tamokdalen.
Juryens begrunnelse:
Tamokdalen. - På topp i Nyhetsbilde. Hederlig omtale. Et ikonisk bilde. Tragedien i Tamokdalen rammet mange, i både Norge Finland og Sverige. Da de omkomne ble hentet ned, sto redningsmannskapene æresvakt for bårebilen. Komposisjonen er veldig god her. Når man legger til fjellet i bakgrunnen og lys på fjelltoppen, var dette et sterkt bilde.

Og hederlig omtale for video til Fabian Ubeda, NRK, for «Ungdommen nå til dags»
Juryens begrunnelse:
«Et helhetlig journalistisk arbeide som er gjort her. Det visuelle utgjør en stor del av det å bli kjent med ungdommene. Froskeperspektivet som er brukt på bildene gjør at vi føler at disse ungdommene virkelig kan erobre verden.» Juryen har bestått av Arthur Arnesen, Petter Strøm og Veronica Melå.

Prisene tildeles annet hvert år til de beste journalistiske bidragene i fylket.

Kommentarer til denne saken