iFinnmark: Sammen med rettsmedisinerne på UNN er politiet i gang med å finne identiteten til en person som sannsynligvis har ligget i det kalde saltvannet i Barentshavet i årevis.

Det skriver Dagbladet.

Reketråleren «Remøy» trakk torsdag 4. april opp et lik. Båten lå i internasjonalt farvann og russisk økonomisk sone i Smutthullet. Mannskapet dekket til liket og gikk deretter til havn i Båtsfjord.

Les også: Fikk lik i trålen: – Det er vel en familie ett eller annet sted som savner en av sine

– Linken som er dratt opp mot de to forsvinningssakene er en av flere hypoteser som politiet jobber etter. Vi etterforsker saken bredt og låser oss ikke til en teori om hvem den avdøde er, sier Ståle Luther, seksjonsleder for Felles Enhet for Etterforsking i Troms politidistrikt, til Dagbladet.

En da 27-28 år gammel russisk fisker forsvant 21. april 2016 over bord fra snøkrabbeskipet «Memele», bare 1,7 kilometer unna funnstedet 4. april i år.

Et navn, kanskje den avdødes fornavn eller kallenavn, er skrevet med kyrilliske bokstaver på den buksen. I sålene på støvlene er det preget inn «Made in Russia».

– Noen tenner har han mistet etter han døde, men vi ser på det som er igjen. Vi ser nærmere på fyllinger og om det er noen spesielle kjennetegn som kan bidra til identifisering, sier tannlege Øyvind Skjeldal til Dagbladet under obduksjonen.

Dekket av hvit presenning og på en båre, ble den omkomne heist ned på kaia i Båtsfjord fredag 5. april.

Les også: Båt fikk lik i trålen. Her blir den omkomne tatt i land