Lørdag ettermiddag og kveld blir det stappfullt i Tromsø sentrum, når 20 000 tilskuere inntar Glød-arrangementet på Prostneset.

Fredag ettermiddag kommer Troms politidistrikt med noen gode råd og anbefalinger på sin Facebook-side.

Her er deres anbefalinger til dem som oppholder seg i sentrum lørdag ettermiddag og kveld:

- La gjerne bilen stå hjemme. Det blir mye folk i sentrum og det vil fort danne seg trafikkork. Vi ønsker minst mulig kjøring inn til sentrum.

- Hent barna dine

Politiet har også følgende råd til foreldre som slipper mindreårige barn løs på Glød.

- Foreldre til ungdom over 15 bør følge opp barna sine også etter arrangementet er ferdig. Avtal henting/hjemreise, skriver politiet.

Politiet mener at foreldre rett og slett ikke burde la barn under 15 år dra inn til sentrum lørdagskvelden.

- Ungdom som er under aldersgrensen og som dermed ikke har billett kan ha et ønske om å dra inn til sentrum på kvelden. Det er ikke ønskelig på en lørdag hvor det er mye folk i byen, understreker politiet.

Ingen gratishauger

Ordensmakten varsler også at det er lite å hente for dem som ønsker å finne seg en gratishaug og beskue konsertene fra utenfor festivalområdet.

- Det er ikke noe poeng for de som mangler billett å dra til sentrum for å få med seg konserten. Sperringene er satt opp godt unna festivalområdet, skriver politiet.

Avslutningsvis har de en liten oppfordring:

- Si ifra til våre folk på stedet hvis du ser eller opplever noe som ikke er greit. Vi håper alle får en fin opplevelse.