(iHarstad)

Harstad bader i år i nye lys. Daglig leder Linn Karoliussen Hvattum i Harstad sentrum AS har stått bak prosjektet. Det var også Linn som sto for bestillingen.

I tillegg til de nye rankene og «dråpene» som henges opp over gater og på lyktestolper, har Linn kjøpt inn flere dekorative figurer som skal prege bybildet.

En av figurene hun så mest fram til å få på plass var en spesiell lys-hest som kunne sitte på benker rundt om i byen.

– Andre byer har reinsdyr og elger, så vi gikk for hest for å skille oss litt ut, forteller hun.

Skippy The Christmas Kangaroo

Linn begynte å pakke opp den store esken som tydelig var merket med «horse».

– Og såpass god i engelsk er jeg at jeg vet at det betyr hest. Men oppi eska var det ingen hest, men det som helt tydelig er en kenguru. En lysende kenguru. Vi må ha fått feil. Jeg kan ikke skjønne annet, sier Linn lattermildt.

Og kenguruen – den blir værende. Under lørdagens Mørketidsfest i Harstad sentrum var kenguruen et yndet fotoobjekt. På et punkt var det like lang kø for å ta bilde med kenguruen, som til Bjørnis.

– Vi har fått Skippy the Christmas kangaroo, i stedet for julehest, men vi kjører på med den og synes det er kjempeartig. Harstad har en historie for å utstille forskjellige dyr. Enten det er snakk om bjørnen i Blåbærhaugen, mygga på kaia, skarven eller hvalrossen så bidrar dette til budskapet om at Harstad er et sted for alle. Vi går for mangfold og det er lys-kenguruen med å synliggjøre. Det er tydelig at den engasjerer, forteller Linn og legger til:

– Men jeg undres jo så klart over hva de pakka opp i Australia.