På overtid i siste serierunde i 2003 skrev balsfjordingen Arne Vidar Moen seg virkelig inn i historiebøkene på Alfheim.

Midtstopperen steg til værs på corneren fra stopperkollega Steinar Nilsen og headet inn 1-0 til TIL over Rosenborg på Lerkendal. Det målet gjorde at TIL berget plassen og ikke rykket ned for andre gang på tre sesonger.

Moen er gjest i en rykende fersk utgave av vår fotballpodkast JoMos Kosmos, der han prater en liten time med Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen og Krokelvdalens store sønn og tidligere TIL- og TUIL-spiller Mohammed Ahamed Jama.

  • Finn episoden ved å bla litt nedover

Der røper stopperhelten fra Storsteinnes at han ikke er en veldig stor tilhenger av spillestilen TIL har for tiden under Simo Valakari, og at han mener den er for ambisiøs – spesielt når man har sju kamper igjen for å kunne sikre seg en trygg plass i eliteserien.

– Vi kan ikke spille som Barcelona hvis vi ikke har ferdigheter som Barcelona, uttaler Moen blant annet.

Han får også fortelle om øyeblikket i 2003 og reisen hjem og kvelden i Tromsø, og om hjemmekampen mot Fredrikstad knappe to år senere der han ble hjulpet av banen og visste at karrieren var over.

Hvis du noen gang har lurt på hva det vil si å være «strunken», så får du også et presist svar på det i den nye episoden – i tillegg til svar på et par spørsmål fra Moens gamle forsvarskamerater Morten Pedersen og Steinar Nilsen.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her er episode 46, med Arne Vidar Moen presset inn i vårt intime studio: