HAMKAM-TIL 0-2

Det ble med et innhopp for tromsøgutten og den tidligere TIL- og TUIL-spilleren Jo Nymo Matland da hans HamKam røk 0-2 hjemme for TIL torsdag kveld.

– Jeg synes vi hadde nok sjanser til å kunne få med oss et poeng eller tre, men de var mest effektive – og i så måte fortjente de å vinne. Det sier vel sitt når Jacob (Karlstrøm) kanskje er TILs beste. De har et bra grunnspill, men de slet med å skape så mange sjanser på oss, oppsummerer Nymo Matland etter kampen.

Etter møtet med TIL føler han seg relativt sikker på at gamleklubben kommer til å klare å spille seg opp til eliteserien igjen.

– Ja, de er det mest solide laget vi har møtt til nå. Det er nok andre lag som er mer sjanseskapende, men de har god struktur og er egentlig alt man forventer av et Helstrup-lag. Og de er effektive og scorer på avgjørende tidspunkt i kampene – det er en egenskap som kommer til å betale seg når vi kommer til desember.

– Jeg har lenge sagt at jeg er ganske sikker på at TIL går rett opp. Det er sånne seire som i dag som er et slags stempel på et lag som går opp, sier 33-åringen.

– Det er noe jeg vil utforske

Når han selv serverer positive ord i retning TIL og Helstrup, får han med samme mynt i retur.

TILs hovedtrener har nemlig en veldig klar oppfatning om at Nymo Matland burde søke samme karrierevei som han selv har gjort.

– Han har mye fotball i seg, og har vel kanskje «en trener i magen». Det er opp til han selv hva han vil gjøre, men han har definitivt mange av de rette egenskapene. Han er veldig fotballinteressert og taktisk smart – og en god gutt med gode verdier. Han har mye i bunn av det som skal til.

– Mange av de som er her nede (på Hamar) har også fått det inntrykket. Typen Jo har imponert mange her nede, sier Helstrup til Nordlys.

– Det er jo hyggelig at han sier det. Og da er det jo bra at jeg er på sisteåret av en bachelor som heter «trenerrollen», sier Nymo Matland.

Bachelorgraden vil gi han en B-lisens og en billett inn på A-lisens. Trenervirket er absolutt noe tromsøværingen tenker på.

– Jeg har tenkt at det i hvert fall er noe jeg vil utforske. Det er noe jeg har veldig stor interesse for, og jeg tror at mine personlighetstrekk passer bra med å være trener. Det er selvfølgelig en lang vei igjen, men jeg har lyst til å jobbe innenfor fotballen på en eller annen måte, sier Nymo Matland, som ikke helt vil stoppe de verbale kjærlighetserklæringene mellom torsdagens to motparter.

– Jeg har mange trenere jeg har lært mye av og kan ta med meg ting fra. Det gjelder ikke minst Gaute. Han er nok den jeg ønsker å «speile» mest. Han er utrolig flink – og en veldig, veldig stor grunn til at jeg spiller på HamKam, sier Jo Nymo Matland.

  • SE HØYDEPUNKTENE FRA HAMKAM-TIL:

– Var under der vi ønsker å være

Helstrup har et bilde av torsdagens kamp som ikke er helt ulikt oppsummeringen til Nymo Matland.

– Det var en god følelse å kjenne på å vinne igjen – men de første 30-35 minuttene av andre omgang var vi under der vi ønsker å være. Det var også litt tilfeldigheter som gjorde at de ikke scoret på et par av situasjonene de fikk, og vi synes ikke selv vi klarte å skape nok i de periodene der vi styrte spillet, sier TIL-treneren.

Å komme tilbake til klubben han forlot til fordel for TIL i mai mener han bare var en positiv opplevelse.

– Det var hyggelig på alle måter. Jeg fikk truffet gamle kjente i går (onsdag) da vi kom, og å være på Briskeby og treffe spillere var veldig koselig. Jeg håper jo de vinner så mange fotballkamper som mulig fremover, sier Gaute Ugelstad Helstrup.

Scoret med pappa og bestefar på tribunen

Innlånte Sakarias Opsahl ble mannen som avgjorde det hele mot HamKam da han spilte vegg med Mohammed Ahamed Jama og satte inn 0-2 i det 82. minutt.

Det gjorde han med pappa Trond og bestefar Kjell på tribunen.

– Det gjorde det enda bedre, på en måte – selv om det alltid er gøy å score mål, sier Opsahl.

TIL er i diskusjoner med Opsahl selv og eierklubben Vålerenga om å kunne få til en permanent overgang for midtbanespilleren.

– Det er en spiller vi ønsker å signere, og vi ser på muligheten for å få det til. Da har vi litt dialog om hvordan vi skal få det til med økonomi, litt dialog med Sakarias og litt dialog med Vålerenga, sier spillerlogistikkansvarlig og assistenttrener Lars Petter Andressen, som understreker at han ikke tror det skjer noe i den saken «det neste sekundet», men at det vil kunne ta litt mer tid.

HAMKAM-TIL 0-2 (0-1)

1. divisjon menn, 12. serierunde.

Mål: 0-1 Fitim Azemi (Kitolano) (45), 0-2 Sakarias Opsahl (Ahamed Jama) (82).

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad.

Gult kort: Anders Dieserud, HamKam.

Tilskuere: 200.

TILs neste: Hjemme mot Ullensaker/Kisa førstkommende søndag, 30. august.