Gå til sidens hovedinnhold

Sendte pasienten til kiropraktor åtte ganger - døde året etter

Artikkelen er over 5 år gammel

En tromsølege har fått to advarsler fra Statens helsetilsyn.

Pasienten kom til tromsølegen med klager om smerter i rygg, skulder og kragebein i 2013.

Legen sendte pasienten til kiropraktor - åtte ganger.

Året etter døde pasienten.

Det skriver iTromsø.no.

Den samme legen skal i 2014 ha gitt en stor dose beroligende midler til en eldre pasient, som deretter havnet i koma og måtte legges inn til behandling på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Også for denne hendelsen har tromsølegen fått advarsel fra helsetilsynet.

For saken om kreftpasienten skriver helsetilsynet i brev til legen:

– Din diagnostikk og oppfølging av pasienten var mangelfull. Statens helsetilsyn finner at din håndtering av pasientens symptomer ikke var i tråd med god praksis, herunder forsinket henvisning til røntgenundersøkelse eller annen relevant spesialisthelsetjeneste. Pasienten fikk ikke forsvarlig helsehjelp av deg for sine helseplager. Statens helsetilsyn finner etter en samlet vurdering at overtredelsene av helsepersonelloven er så alvorlige at du skal gis advarsel, er konklusjonen.

Legen har skrevet i sin forklaring på hvorfor vedkommende ikke oppdget at pasienten hadde kreft, at smertetilstanden varierte i løpet av 2013, samt at alder og øvrige symptomer ikke framkalte noen mistanke om kreft, ifølge avisa.

RETTELSE: Nordlys skrev tidligere i saken at pasienten døde av kreft. Det er ikke klart om dette var dødsårsaken. Pasienten døde i 2014.

Kommentarer til denne saken