Gå til sidens hovedinnhold

Helse Nord-styreleder Marianne mottok trusler i forkant av styremøtet. Nå har hun selv konfrontert avsenderen

Artikkelen er over 3 år gammel

Det forteller Marianne Telle selv i en e-post hun har sendt til blant andre Nordlys.

- I forkant av styremøtet i Helse Nord RHF 13. desember, der PCI-saken ble behandlet, mottok jeg, som styreleder, trusler som gjorde det nødvendig å informere styret, administrerende direktør og foretaksadvokaten om innhold og avsender. Budskapet var at dersom styret i Helse Nord RHF ikke gikk for en innstilling i henhold til definerte interesser, ville det gi alvorlige konsekvenser, og jeg ville bli utsatt for personlige sanksjoner, forteller hun i eposten.

Saken ble i lukket del av styremøtet 13. desember meldt inn til styret og  fulgt opp umiddelbart etterpå.

- Truslene er erkjent av avsender, som også tar sterk avstand fra sine handlinger. Jeg har etter samtaler med vedkommende ikke lenger grunn til å tro at sanksjonene iverksettes. Denne type handlinger skal vi som innehar offentlige verv ikke utsettes for. Fremsettelse av trusler av denne type er svært alvorlig, og politianmeldelse ble derfor grundig vurdert. Ut fra en helhetsvurdering har jeg likevel funnet det formålstjenlig å håndtere denne hendelsen utenfor rettsapparatet, skriver hun videre.

Til Nordlys har hun i et intervju tidliger sagt dette om innholdet i trusselen:

- Jeg vil ikke si så mye om det, men jeg kan si at innhold og avsender er av en så alvorlig karakter at det må følges opp.

Nå har hun altså valgt å ta saken i egne hender heller enn å involvere politiet.

Hun håper oppmerksomheten denne saken har fått i det offentlige rom har bidratt litt til at vi som samfunn blir klar over at slik uakseptabel atferd foregår.

- Forhåpentligvis kan økt kjennskap til slike saker føre til at andre slipper å oppleve det samme som jeg. Nå er det ingen ting jeg heller vil enn å legge denne saken bak meg.

Marianne Telle om påståtte trusler: - Budskap og avsender er av så alvorlig karakter at det må følges opp

Kommentarer til denne saken