Da Christine hadde 11 kroner igjen på bankkontoen, postet hun en desperat melding: - Jeg er helt overveldet over responsen

TAKKER: Christine Jakobsen takker alle som hjalp henne da hun ba om det på Facebook. - Tenk at det finnes så mye godhet der ute, sier Jakobsen til Nordlys.

TAKKER: Christine Jakobsen takker alle som hjalp henne da hun ba om det på Facebook. - Tenk at det finnes så mye godhet der ute, sier Jakobsen til Nordlys. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

- Folk har kommet med røkt laks, brød og penger. Det er helt utrolig at så mange ønsker å hjelpe

DEL

- Jeg er helt overveldet over responsen. Tenk at det finnes så mange gode mennesker der ute, sier Christine Jakobsen (27) når Nordlys ringer.

Like etterpå blir telefonsamtalen avbrutt av at det ringer det på døra. Utenfor står en fremmed kvinne med pizza, brus, potetgull og litt penger til Jakobsen.

Christine står i en veldig vanskelig økonomisk situasjon. Da hun sjekket kontoen fredag ettermiddag, sto det 11 kroner på kontoen. Fredag ettermiddag gikk hun til butikken med de tomflaskene hun hadde i leiligheten. Da hun hadde pantet dem, hadde hun 60 kroner til sammen. Hun kjøpte seg nudler.

Store utgifter

Da hun kom hjem, tok hun mot til seg, og forfattet meldingen som hun postet på Facebook-gruppen «Selges/Byttes eller Ønskes kjøpt i Tromsø området»:

«Hei! Jeg er ei 27 år gammel jente som har havnet i den kjipe situasjon at jeg sitter her på en fredags kveld og har ikke råd til å handle inn verken mat eller noen ting til helga.»

I innlegget forteller Jakobsen at hun er levertransplantert, og at hun bruker mye penger på nødvendige medisiner, som frikortet ikke dekker for.

- Jeg ble levertransplantert for noen år siden. Siden da har jeg hatt store helseproblemer, forteller hun.

- Jeg har forsøkt mange andre tiltak før jeg gikk til det skrittet at jeg skrev den meldingen.

Enorm respons

Hun kviet seg. Men kort tid etter hun postet meldingen, var hun bare overveldet. Og glad.

- Folk har kommet med røkt laks, brød og penger. Det er helt utrolig at så mange ønsker å hjelpe, sier hun.

Mange har også overført penger til Jakobsen via pengeoverføringstjenesten Vipps. Når Nordlys kontakter henne, har innlegget allerede fått over 100 kommentarer.

- Skam

Christine er utdannet helsefagarbeider. Hun forteller at hun måtte slutte i jobben på grunn av helseutfordingene etter transplantasjonen. Hun mottar nå arbeidsavklaringspenger. Jakobsen bor alene, og har familien langt unna, i Sverige.

- Det er ikke så lett å be dem om hjelp med mat siden de bor så mange mil unna meg, sier Jakobsen.

Hun opplever det som tabu og vanskelig å snakke om at man har lite penger. Jeg satt med tårer i øynene da jeg skrev den meldingen. Man opplever det jo ydmykende. Men vi kan jo alle havne i en utfordrende situasjon, sier Jakobsen, som håper hun kommer seg tilbake i arbeid.

- Jeg har alltid likt å jobbe med mennesker, og det er det jeg vil gjøre.

Artikkeltags