Klokken 10.15 fikk politiet på Svalbard melding om at en båt hadde kollidert med kaia i Barentsburg. Ifølge Hovedredningssentralen i Nord-Norge var det 125 personer om bord i båten da ulykken skjedde.

Søndag kveld opplyser Sysselmannen til Svalbardposten at 34 personer ble skadd.

Det er snakk om bruddskader, nakkeskader og minst èn kuttskade. Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) har sendt ut helikopter og Kystvakt-skipet KV Andenes har rykket ut til Barentsburg.

Flere av de skadde er sendt til Tromsø med ambulansefly.

- Akkurat nå jobber vi med å gi de skadde helsehjelp og ta dem med til sykehus, opplyser vaktansvarlig ved HRS, Øyvind Aadde, til Nordlys søndag ettermiddag.

Turistbåt

Båten som krasjet er en lokal dagturistbåt som kjører mellom Longyearbyen, Pyramiden og den russiske bosetningen og gruvebyen Barentsburg.

Til Svalbardposten opplyser Johnson at de per nå ikke vet årsaken til ulykken, men de mistenker ikke promille.

– Trolig var det noe teknisk, som har skjedd når de har skulle legge til kai. Det har ikke vært veldig stor fart når båten har truffet kaien, sier han.

 

Båten eies av selskapet Arctic Explorer AS, som holder til i Tromsø. Nordlys har kontaktet representanter for selskapet, men er blitt henvist til Sysselmannen for alle spørsmål om ulykken. Arctic Explorer AS eies og drives av Stein-Are Blæss Paulsen. Så langt har det ikke lyktes Nordlys å få en kommentar fra Paulsen.

På Faceboook opplyser selskapet at de har kansellert dagens turer til Pyramiden og morgendagens turer til Barentsburg på grunn av ulykken.

Selskapet opplyser at de ikke vet årsaken til ulykken.

(Saken fortsetter under bildet)

 

UNN i Tromsø sender opp personell

Hilde Annie Pettersen, kommunikasjonssjef ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, fortalte søndag morgen at de skulle sende mannskap opp til Svalbard. 

– Det gjør vi for å avhjelpe helsepersonellet på Svalbard. Cirka åtte ansatte hos oss, hovedsakelig leger og sykepleiere, setter seg på et rutefly til Svalbard om en liten time. UNN i Tromsø har satt kriseledelse, sier hun til Nordlys søndag formiddag.

Til Svalbardposten opplyser Pettersen at UNN har tatt i mot fire personer. Det er snakk om franske turister. Ytterligere fire personer vil bli sendt til Tromsø i løpet av natten.