Ser du hvem dette er?

PÅ FORSIDEN: Helseminister Bent Høie stiller i bar overkropp i liksom-mannemagasin.  Foto: NTB

PÅ FORSIDEN: Helseminister Bent Høie stiller i bar overkropp i liksom-mannemagasin. Foto: NTB

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Helseministeren pryder forside i bar overkropp

DEL

Helseminister Bent Høie stiller i bar overkropp på en retusjert forside av et liksom-mannemagasin. Slik skal han få kjenne på kroppspresset mange unge opplever i dag.

Samtidig fikk han 26.000 underskrifter fra folk som krever at retusjert reklame merkes – for eksempel med en varseltrekant.

Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) lanserte i fjor høst en nasjonal kampanje mot retusjert reklame. Mandag ble underskriftene overrakt Høie, sammen med en retusjert magasinforside av helseministeren med påskriften: «Bli kjekk», «Få sixpack på seks uker» og «Rens huden for alltid».

– Sånn kunne jeg ha sett ut! Jeg er helt enig i at vi ser et økt press på barn og unge og deres psykiske helse, og at reklame er en del av presset, sier Høie i en pressemelding.

– Jeg vet at det er et forslag i Stortinget om dette, og jeg skal ta underskriftene med meg videre i prosessen, sier Høie videre.

Kvinneorganisasjonen NKS er bekymret for de negative konsekvensene for ungdoms psykiske helse, som følge av et konstant og usunt kroppspress.

– Får vi et verktøy, som en varseltrekant, som tydelig forteller om bilder i reklamen viser ekte eller uekte kropp, tror vi retusjeringen vil minke betydelig, sier generalsekretær Grete Herlofson i NKS. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken