Gå til sidens hovedinnhold

Genforskere: Du eldes saktere av å drikke en iskald øl hver eneste dag

Artikkelen er over 5 år gammel

(Side3): Det høres for godt ut til å være sant, men amerikanske genforskere har funnet at det slett ikke er så dumt å nyte en iskald øl om dagen, skriver Side3.no.

Alt levende eldes, men mennesker eldes forskjellig.

Vi snakker om alder på to måter, din kronologiske alder og din biologiske. I praksis kan din biologiske alder være høyere eller lavere enn antall år siden du ble født.

Nå har forskere ved Universitetet i Iowa utført en studie på vegne av American Society of Human Genetics (ASHG) hvor de har sett på hvordan røyk og alkohol påvirker din biologiske alder.

Ikke overraskende har røyking en alvorlig negativ effekt på aldringen, men studien avdekket også en heldig konsekvens av moderat alkoholforbruk.

- Moderat bruk av alkohol, en eller to enheter om dagen, korrelerte med den sunneste aldringen, mens veldig lavt eller høyt forbruk ble koblet til raskere aldring, skriver ASHG i en pressemelding.

Ifølge genforskerne fører altså veldig lavt alkoholforbruk til at en eldes biologisk raskere. Det er med andre ord, slik vi tolker det, sunnere å drikke en iskald øl om dagen enn å la være.

I motsetning til hva oppførselen kan tyde på, blir en derimot ikke yngre og yngre jo mer en drikker.

Kommentarer til denne saken