Gå til sidens hovedinnhold

Lege suspendert etter å ha hatt forhold til pasient

Artikkelen er over 5 år gammel

En lege er suspendert fra sin stilling ved Nordlandssykehuset etter at han skal ha hatt et forhold til en av pasientene han behandlet.

Det kommer fram i et brev fra Fylkesmannen i Nordland til Statens helsetilsyn.

I tillegg til suspensjonen kan legen risikere en administrativ reaksjon, i ytterste konsekvens å miste autorisasjonen sin.

Det skriver Avisa Nordland.

Varslet

Det var sykehuset selv som varslet tilsynsmyndighetene om saken i mars.

Legen skal, ifølge sykehusets redegjørelse, ha hatt et nært og intimt forhold til en pasient. De to skal først ha blitt kjent da legen praktiserte i en Salten-kommune og møttes igjen da kvinnen ble lagt inn på sykehuset i Bodø.

Kvinnen fortalte selv om kjæresteforholdet da hun ble innlagt.

Han ga uttrykk overfor turnuslegen som skulle være med ved innleggelsen at han ønsket å ta imot henne alene og holdt fast ved ønsket også etter at en miljøarbeider problematiserte dette overfor ham.

Benekter forhold

Legen bekreftet i møte med sykehuset at de to kjenner hverandre, men benektet en privat relasjon.

Kvinnen på sin side hevder at forholdet var seksuelt og pågikk i et halvt år etter at hun var til konsultasjon hos ham i hjemkommunen. Hun sier videre at legen ble sint da hun forsøkte å avslutte det.

Tror på kvinnen

Behandlerne ved sykehuset kjenner kvinnen godt og fester lit til hennes versjon, ifølge redegjørelsen. SMS-utvekslingen dem imellom bekrefter at kontakten har vært hyppig og at de kjenner hverandre godt.

Legen skal også ha belastet kvinnen med sine egne reaksjoner etter at saken kom opp.

Nordlandssykehuset har varslet Fylkesmannen i Nordland om saken. Fylkesmannen har sendt den til Statens helsetilsyn for vurdering av administrativ reaksjon. Helsetilsynet har ikke ferdigbehandlet saken ennå.

Legen skal ha reist fra landet etter suspensjonen.

Kommentarer til denne saken