Gå til sidens hovedinnhold

Helse Nord styrker beredskapen: – Vi følger situasjonen nøye

Etter koronasmitteutbruddet i Hammerfest har Helse Nord styrket transportkapasiteten.

Etter at flere titalls ansatte på Hammerfest sykehus er satt i karantene etter et koronautbrudd, har sykehuset sluttet å legge inn pasienter. Dette er for å redusere smittespredningen.

Sammen med Luftambulansetjenesten og Finnmarkssykehuset har Helse Nord styrket flyberedskapen betraktelig, og leid inn tre ekstra ambulansefly.

– Pasienter kan være trygge på at vi hele tiden jobber med å forsterke tilgangen på transport slik at den er tilstrekkelig og robust. Vi har mange ambulanser, både i luft, på sjø og på land, sier administrerende direktør i Helse Nord, Cecilie Daae.

Fly er raskest transportmetode

De lange avstandene i Finnmark øker behovet for god kapasitet på transportsystemet.

– Finnmarks befolkning kan være sikre på at vi har tilstrekkelig transport. Finnmarkssykehuset har et nært og godt samarbeid med hele Helse Nord-regionen. Vi får den hjelp og støtte som vi har behov for, og vi følger situasjonen nøye, sier administrerende direktør i Finnmarkssykehuset, Siri Tau Ursin.

Det er fly som stort sett er den raskeste transportmetoden, og i situasjonen som helsetjenesten i Finnmark står i, er forsvarlig flytting av pasienter veldig viktig.

Dette er luftambulansen som er tilgjengelige:

Tilleggsressurser:

  • Et jetfly står i Alta, i første omgang til søndag 1. november. Jetflyet kan ta de lengste oppdragene og alle oppdrag mellom flyplasser med lang rullebane. Dermed avlastes de flyene som flyr på kortbanenettet.

  • Et ekstra ambulansefly fra Babcock er stasjonert i Kirkenes fram til fredag 31. oktober. Lander på lange rullebaner.

  • Widerøe har bygd om et fly slik at det kan ta smittekuvøse. Flyet har vært i beredskap siden i april. Det er stasjonert i Bodø, og kan benyttes over hele landet. Lander på korte og lange rullebaner.

Ordinære ressurser:

  • To ambulansefly i Alta, ett i døgnberedskap og ett i dagberedskap.

  • Ambulansehelikopter i Kirkenes og Tromsø.

  • Redningshelikopter på Banak.

  • Ambulansefly i Tromsø.

Kommentarer til denne saken