Drone kunne forårsaket helikopterulykke i Harstad. - Det er veldig alvorlig

FARLIG SITUASJON: En drone ble konfiskert etter at den tvang et helikopter på bakken. Bildet er tatt ved en annen anledning.

FARLIG SITUASJON: En drone ble konfiskert etter at den tvang et helikopter på bakken. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Helikopteret hadde akkurat lettet, da det ble meldt om dronen som var farlig nær helikopteret.

DEL

– Det er veldig alvorlig, og mye kan gå galt. Dronen var kun ti meter over helikopteret, sier pilot Viktor Cook til NRK Troms.

Han forteller videre at dronen kunne havnet i propellene, og helikopteret kunne mistet kontrollen.

Cook opplyser til Nordlys at saken nå er rapportert til politiet og derfor bare vil refere til politiets uttalelser i saken.

Vil være verdensledende. Nå får de nytt område å boltre på seg 

Dramatisk hendelse

Hendelsen skjedde i Stagnesområdet, hvor Heli-Team i Harstad har sin base. Helikopteret hadde akkurat lettet, da det ble meldt om dronen som var farlig nær helikopteret.

Victor Cook, assisterende flyvesjef i Heli-Team Harstad er også pilot, og var en av pilotene i helikopteret under dronehendelsen. Han sier de fikk beskjed om at de måtte lande på grunn av dronen, men at ingen kom til skade under den dramatiske hendelsen.

NRK Troms opplyser at mannen som styrte dronen er bosatt i Harstad, og flyr drone som hobby. Det antas at han var ute etter å ta bilder av naturen da dronen kom for nær helikopteret.

Erkjenner forholdene

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Kåre Munkvold, opplyser til Nordlys at de har har vært i kontakt med fører av dronen.

- Droneføreren erkjenner at han var for nær helikopteret, og kjenner seg igjen i beskrivelsen fra politiet, sier Munkvold.

Det har blitt tatt beslag og opprettet sak på hendelsen som vil bli fulgt opp av politiet. Vidre vil det det bli vurdert om det har vært utvist grov utaktsomhet ut ifra gjeldene regler for dronekjøring.

- Selv om området ikke er flyforbudssone, skal all flygning utføres med forsiktighet, sier Munkvold.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken