Helikopter har sendt ut nødvarsel i Reisadalen i Troms

RYKKET UT: En politibil står parkert ved Svartfossen ved inngangen til Reisadalen lørdag kveld. Foto: Jens Kristian Nilsen.

RYKKET UT: En politibil står parkert ved Svartfossen ved inngangen til Reisadalen lørdag kveld. Foto: Jens Kristian Nilsen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Da redningsmannskapet kom til stedet, fant de piloten lettere skadet.

DEL

Et helikopter har i 16.30-tiden lørdag sendt ut nødsignal i Reisadalen i Troms, bekrefter operasjonssentralen i Troms politidistrikt.

Ifølge Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge dreier det seg om et svensk énmannshelikopter. Både Sea King og ambulansehelikopter er sendt til stedet.

- Nødsignalet ble sendt fra sørøst i Reisadalen. Det er nødpeilesenderen fra helikoptret som er utløst. Denne kan aktiveres manuelt eller automatisk, sier rednignsleder Tore Wangsfjord ved HRS til NTB.

Lettere skadet

Da Nordlys var i kontakt med HRS like før klokken 17, ønsket de ikke å kommentere saken utover det.

- Vi jobber med saken, sier redningslederen i en kort kommentar.

Klokken 17.42 melder HRS at de har funnet helikopteret og piloten. Vedkommende beskrives som lettere skadet og flys til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Helikopteret beskrives som «noe skadet».

- Etter det vi har brakt på det rene står det bra til ham. Det er også rapportert beskjedne skader på helikopteret, muligens som følge av en kontrollert nødlanding, sier Kjell Johansen ved HRS til Nordlys.

Aktiverte SOS-signal

Han forteller at redningsaksjonen ble utløst som følge av at den automatiske nødpeilesenderen på helikopteret ble aktivert.

- Det initierte saken i våre systemer. I tillegg har piloten selv aktivert et SOS-signal, sier Johansen.

Signalet fra nødpeilesenderen gjorde at redningsmannskapet fant helikopteret og piloten relativt kjapt, legger han til.

Kommentarer til denne saken