Høstsesongen i fotball er i gang for fullt og en ny tettpakket helg står for døra.

Nordlys viser kamper på flere ulike nivåer med lokale lag i aksjon. Her er sendeskjemaet og litt om kampene:

Fredag

19.15 Storelva-Skarp (4.-divisjon fotball menn)

En kamp Skarp bør vinne for å holde tritt med Fløya 2 i toppen 4.-divisjon. Sorttrøyene er syv poeng bak med én kamp mindre spilt enn byrivalen før kveldens kamp. Samtidig trenger Storelva på nest sisteplass på tabellen sårt poeng. Det er fire poeng ned til et revitalisert Lyngen/Karnes på 12. plass - den ène plassen som garantert betyr nedrykk i høst.

Lørdag

13.00 Skjervøy-Ullensaker/Kisa 2 (3.-divisjon fotball menn)

Skjervøy er fire poeng bak serieleder Finnsnes, og kan legge press i toppen med seier mot andrelaget fra Romerike. Det vil også bli godt mottatt på Alfheim, hvor nedrykkstruede TIL 2 er kun fire poeng bak U/K 2 på tabellen før helgens runde.

13.00 Nordkjosbotn-Lyngen/Karnes (4.-divisjon fotball menn)

En skikkelig gysare i nedrykksstriden i 4.-divisjon. Nordkjosbotn har 11 poeng etter 12 kamper og en dalende formkurve. Det motsatte er tilfelle for Lyngen/Karnes som vant hele 13-0 (!) mot Ishavsbyen sist helg med comeback for Steffen Dreyer og Øyvind Garfjell i rødt og blått. L/K er fortsatt helt nederst på tabellen med fem poeng, men kan for alvor tenne håpet om å overleve med en mulig trepoenger i Balsfjord.

Søndag

13.00 Melbo-TIL 2 (3.-divisjon fotball menn)

TIL 2 klatret over nedrykksstreken med hjemmeseieren mot Lillestrøm 2 sist mandag. Men "Ung-Gutan" står uten ett eneste bortepoeng hittil i årets serie. Bortekampen mot formsvake Melbo (5 tap på de siste 6 kampene) kan være en fin mulighet til å pynte på den statistikken.

14.00 Finnsnes 2-Krokelvdalen (4.-divisjon fotball menn)

Krokelvdalen ligger på 2. plassen som kan gi direkte opprykk ved sesongslutt (dersom Fløya 2 vinner, men Fløyas A-lag forblir i 3.-divisjon). De er ett poeng foran Skarp med én kamp mer spilt. Dermed bør "Mo" (Ahamed) og co. helst skaffe seg tre poeng til i Midt-Troms til helga.

16.00 Kjelsås-FK Senja (2.-divisjon fotball menn)

FK Senja ligger to poeng under nedrykksstreken i 2.-divisjon og jakter sin første seier siden midten av mai. Men det blir ingen enkel oppgave mot serieleder Kjelsås. De samme lagene spilte 2-2 på Silsand i juni.

16.00 Fløya-Byåsen (1.-divisjon fotball kvinner)

Fløya er kun tre poeng bak serieleder Amazon Grimstad med én kamp mindre spilt før helgens runde. Dermed henger grønntrøyene for fullt med i kampen om seriegullet og kvalikkamper om spill i neste års trangere Toppserien.

17.00 Skjetten-Fløya (3.-divisjon fotball menn)

Fløya er fire poeng bak serieleder Finnsnes og bør vinne bortekampen mot nedrykksplasserte Skjetten for å posisjonere seg i opprykkskampen.

17.30 Hønefoss-Finnsnes (3.-divisjon fotball menn)

Serielederen i 3.-divisjon fra Midt-Troms mot den store favoritten før sesongen. Hønefoss er ti poeng bak FIL, og alt annet enn Hønefoss-seier vil dermed trolig være et definitivt takk og farvel til opprykkssjansene til laget som rykket ned fra eliteserien sammen med TIL så nylig som i 2013. Finnsnes vil uansett toppe serien også etter denne runden, men er garantert sultne på å trygge serieledelsen mer.

18.00 Fløya 2-TUIL (2.-divisjon fotball kvinner)

TUIL ligger tre poeng bak serieleder TIL, og likt med Bossekop (alle har spilt syv kamper) før helgens serierunde. Dermed har "Darlingan" presset på seg for å ta full pott mot Fløya 2, som har tatt brukbare 10 poeng på sine 7 kamper hittil.