For 35 år siden flyttet Lians Caravan, med grunnlegger Arild Lian i spissen, inn i forretningsbygget på Andslimoen i Målselv. Seinere overtok datteren Hege som sjef, og det en gang så moderne bygget ble etter hvert for smått. De siste fem årene har hun jaktet på en kjøper, og torsdag ble det kjent at løsninga var mye nærmere enn hun trodde. Nabobedriften Biltech AS, som bare ligger noen hundre meter unna, overtar Lian-eiendommen for rundt 13 millioner kroner. Dermed får Hege Lian egenkapitalen hun trenger for å realisere drømmen om å bygge nytt og mye større.

- Salget er avgjørende for at vi kan gå videre med disse planene. Nå regner jeg med at vi kan sette i gang med byggeprosjektet til våren, sier Hege Lian.

Blir over dobbelt så stort

Nærmere bestemt blir det et nybygg på 6.000 kvadratmeter, noe som er mer enn dobbelt så stort som det gamle, og det skal stå på ei 50 mål tomt på andre siden av E6. Ifølge Lian snakker vi om ei investering i størrelsesorden 60 millioner kroner.

- Det blir et fritidsmekka midt i Nord-Norge, smiler Lian, som også ser for seg et samarbeid med kjøperen Biltech som blant annet selger snøskutere, ATV og hengere.

Hun sier utvidelsen også vil innebære at det blir flere ansatte i bedriften, blant annet mekanikere. I dag teller Lians Caravan litt over 40 ansatte.

Sendte tekstmelding

Salget av den gamle forretningseiendommen har tatt tid, faktisk er det fem år siden Lian begynte å lete etter en egnet kjøper.

- Vi har vært sprengt i mange år, forteller hun.

Til slutt fikk hun nyss om at Biltech, med eier Lars Storsletten, kunne være aktuell.

- Jeg sendte ham ei tekstmelding: «Ryktet sier at du vil kjøpe eiendommen her».

Og det stemte. Storsletten hadde lenge vurdert å kjøpe.

- Vi var inne på tanken uten at Hege visste om det. For to år siden var jeg her og kikket, men jeg turte ikke å gå videre med det den gangen. Da tenkte jeg at jeg var lykkelig som liten, forteller han.

Ny epoke over veien

Men det han hadde viste seg å bli for smått, selv for lykken, og dermed kom Storsletten på banen igjen. Nå overtar han hele Lian-bygget, mens Lians Caravan beholder noe av parkeringsarealet ute.

- Det er artig at bygget blir stående og at vi slipper å rive, sier grunnlegger Arild Lian, som gleder seg til å slå følge med datteren over E6 og en ny epoke for den snart 40 år gamle bedriften.

Ifølge Lian skal det nå ikke være noe hinder som gjenstår for byggeprosjektet, og dersom framdriftsplanen holder kan campingparadiset stå ferdig tidlig i 2022.