Hege er ikke helt som andre bestemødre: – Det er litt uvirkelig

132,5 KILO: Hege Henriksen Bubandt løftet nesten tre ganger sin egen kroppsvekt under VM i Minsk.

132,5 KILO: Hege Henriksen Bubandt løftet nesten tre ganger sin egen kroppsvekt under VM i Minsk. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

55-åringen imponerer flere enn seg selv.

DEL

– Det er litt uvirkelig, det må jeg si. Men jeg vet at jeg har trent veldig, veldig hardt for dette, og jeg har en veldig god følelse nå, sier Hege Henriksen Bubandt (55) til Nordlys.

Henriksen Bubandt bor i Tromsdalen, og omtaler seg selv om en helt vanlig person. Dog, helt vanlig er hun ikke. Hun kan nemlig skryte av en 4. plass i et VM.

– He-he, ja, det er ikke alle som har det. Jeg er stolt, det må jeg jo få lov til å si, forteller 55-åringen til Nordlys på telefon fra Riga i Latvia.

– Virkelig stolt

De siste fem dagene har hun tilbragt i Minsk i Hviterussland, hvor hun har deltatt på veteran-VM i styrkeløft, etter å ha blitt tatt ut i den norske VM-troppen til Norges Styrkeløftforbund. Og det gikk riktig så bra for Tromsø-damen.

– Jeg fikk sølvmedalje i markløft, som er min beste gren. Og det er jeg virkelig stolt over. Så ble det en fjerdeplass sammenlagt, noe som er veldig artig, selvfølgelig.

– I markløft-grenen løftet jeg 132,5 kilo, og der manglet jeg 2,5 kilo på å ta gull. Jeg har tatt 135 kilo hjemme i Tromsø tidligere, men det var veldig varmt her nede, og da jeg skulle veie meg inn hadde vekten falt et kilo under matchvekten min, så da ble jeg litt usikker, og turte ikke gå for 135 kilo, forklarer Henriksen Bubandt, som veide 50,3 kilo under oppvarmingen.

– Må være litt egoistisk

Å løfte nesten tre ganger sin egen kroppsvekt i markløft er ikke alle forunt. Det er 55-åringen klar over.

– Jeg har brukt veldig mye tid på trening, kosthold og hvile. Man må være litt egoistisk for å ta steg, og du må passe på hva du spiser, hvordan du trener, og å hvile.

*JADA*: Hege Henriksen Bubandt imponerte stort under veteran-VM i styrkeløft.

*JADA*: Hege Henriksen Bubandt imponerte stort under veteran-VM i styrkeløft. Foto:

– Heldigvis har jeg en familie som engasjerer seg og støtter meg fullt ut. Jeg har en datter og et barnebarn som har vært hjemme i Tromsø og fulgt med på mesterskapet, og det er veldig artig og viktig å vite at de støtter meg.

– Det er klart at det virker mye, men det er det som er sjarmen med styrkeløft. Alle kan klare det, og alle kan bli gode. Det er bare å se på meg, sier Henriksen Bubandt og flirer.

– Jeg har en plan

Henriksen Bubandt har trent regelmessig i «alle år», men først og fremst ved å jogge utendørs.

– Jeg jogget mye, men så var det så kaldt en vinter, at da tok jeg turen inn på Sats. Der møtte jeg en personlig trener, Arthur Mjelde Halvorsen, som introduserte meg for styrkeløft. Og da var jeg frelst, forteller 55-åringen.

– Han har pushet meg, og trent meg hardt. Jeg hadde aldri i verden vært her uten hjelpen fra ham, så jeg skylder Arthur og mange andre en stor takk.

Nå har den ferske VM-deltageren allerede siktet seg ut et nytt mål: neste års VM.

– Jeg har en plan, og den er at jeg skal ta 140 kilo i markløft i neste VM.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken