Hålogaland Teater får tildelt ny pris

FÅR UTMERKELSE: Hålogaland Teater vant Heddaprisen for stykket "Tobias og dagen det smalt"

FÅR UTMERKELSE: Hålogaland Teater vant Heddaprisen for stykket "Tobias og dagen det smalt" Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fikk Heddaprisen for stykke om kjønnsidentitet og definering av kjønn.

DEL

Hålogaland Teater fikk Heddaprisen for produksjonen "Tobias og dagen det smalt" av den Tromsø-baserte forfatteren Jenny Svensson og Rimfrost Teaterensamble, det melder teateret i en pressemelding. 

- En stor ære

Heddaprisen er norsk teaters høyeste pris, og ble tildelt stykke i kategorien "beste barneforestilling". Stykket handler om kjønnsidentitet og vennskap og tar opp temaet ulike måter å definere kjønn på, sett gjennom barns øyne.

Den Tromsø-baserte forfatteren Jenny Svensson og de andre involverte er storfornøyd med utmerkelsen.

- Det er helt fantastisk. Det er en stor ære for oss, men æren tilhører også i stor grad alle de fantastiske menneskene vi intervjuet i forkant av at vi produserte forestillingen, sier skuespiller Kristine Myhre Tunheim.

Reflekterer gjennom lek

I juryens begrunnelse heter det at ”Tradisjonelt har teater for barn vært fartsfylt og fantasieggende. Stadig oftere er det også lavmælt og ettertenksomt. Årets prisvinner er begge deler. Den er fargerik og fleksibel, og den understreker barns evne til å bearbeide virkelighet gjennom lek."

I stykket reflekterer rollefigurene gjennom lek, og de deler personlige dilemmaer. De fantaserer om det som ikke lenger finnes og det som ingen vet hvordan vil bli. De voksne befinner seg i randsonen, men skaper likevel trygghet rundt handlingens sentrale dilemmaer. De kan ta seg av de praktiske spørsmålene, mens barnas løsninger formidles gjennom dypt personlige perspektiver på identitet og forandring, det skriver Hålogaland Teater i en pressemelding.

Artikkeltags