12 havnearbeidere mister jobben etter to år i streik

Artikkelen er over 4 år gammel

Losse- og lastekontoret i Tromsø legges ned.

DEL

14 havnearbeidere i Tromsø har streiket i halvannet år til støtte for tariffavtale for sine kolleger i Risavika ved Stavanger. Både havnearbeidere i Tromsø og i Mosjøen ble tatt ut i sympatistreik, og streiken har medført både blokader og arrestasjoner etter demonstrasjoner ved hurtigrutakaia på Prostneset.

LES MER: Markerte halvannet år med streik.

Nor Lines har benyttet andre arbeidere til lasting og lossing i havna under streiken, noe havnearbeiderne mener er streikebryteri. I påvente av dom i arbeidsrettssaken ble det innkalt til drøftelsesmøte i slutten av juni. Dagen etter kom det brev om oppsigelse, skriver Fri Fagbevegelse.

Til iTromsø sier klubbleder for havnearbeiderne i Tromsø, Geir Ingebrigtsen, at de ansatte sendte inn klage da de mente at oppsigelsene ikke var gyldige da man var i streik. De krevde å få stå i jobben til konflikten var over.

– Da reagerte kontoret med å innkalle til ekstraordinært årsmøte, hvor de bestemte å legge ned hele kontoret. De hoppet også over 17.3-møte som skal gjennomføres i henhold til arbeidsmiljøloven. Vi sendte inn en klage på det, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Dommen i arbeidsretten faller 25. august.

– Den vil ha mye å si om hvordan fortsettelsen blir. LO juridiske skal se på saken vår og bestemme seg innen åtte uker om de går til søksmål mot kontoret, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Artikkeltags