De skal stanse all lasting og lossing av varer fra hurtigruta i Tromsø

AKSJONISTER: Streikeleder Geir Ingebrigtsen hadde mandag fått med seg drøyt 30 aksjonister på kaia mandag selv om det ikke var noen hurtigruteavgang på ettermiddagen.

AKSJONISTER: Streikeleder Geir Ingebrigtsen hadde mandag fått med seg drøyt 30 aksjonister på kaia mandag selv om det ikke var noen hurtigruteavgang på ettermiddagen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Streikende havnearbeidere og sympatisører vil fram til 4. mars blokkere all lasting og lossing av varer fra Hurtigruten når den ligger ved kai i Tromsø.

DEL

Omkring 30 havnearbeidere og sympatisører var mandag møtte opp på hurtigrutekaia i Tromsø. Men «Kong Harald» som skulle ha anløpt Tromsø på nordgående rute, var tatt ut av rute på grunn av vintervedlikehold.

Tirsdag er det «Lofoten» som anløper Tromsø, på nord. Siden båten har litt problemer med lastekranen sin, er det uklart om de har tenkt å laste/losse noe som helst i Tromsø. Onsdag er det «Midnatsol» på nordgående, og den går som normalt.

- Vi er her for å markere, selv om det ikke er noen hurtigrute på nord i dag, sier streikeleder Geir Ingebrigtsen.

Han sier de også møter opp på de sørgående anløpene seint på kvelden/natta. Natt til tirsdag er det «Vesterålen» som anløper Tromsø på sør, og natt til onsdag er det «Richard With».

Hensikten med aksjonen er å hindre lasting og lossing av varer fra Hurtigruten ved kai i Tromsø.

- Mens aksjonene pågår i denne omgang fram til 4. mars, kommer det folk fra 44 ulike fagforeninger fra hele landet for å vise solidaritet og støtte aksjonene. De kommer fra alle slags yrkesgrupper, sier Geir Ingebrigtsen som er veldig glad for støtten til havnearbeiderne.

De tilreisende fagforeningsfolkene deltar i varierende antall dager. Hovedmarkeringen fra de streikende og deres støttespillere vil skje i helga fra 26. til 28. februar. Da planlegges det både sosiale og politiske arrangement.

LES MER: - Det er viktig for oss at dette ikke eskalerer til fysisk håndgemeng

LES MER: Betalte bøter - unngikk rettssak

LES MER: De har snart satt ny Norges-rekord. Og de har ingen planer om å gi seg

LES MER: Geir har streiket i ett og et halvt år. - Det tar sakte livsgnisten fra oss

Artikkeltags