Hvem eier denne havarerte båten?

HAVARERT: Slik ligger båten i fjæresteinen ved Selnes på Kvaløysletta. Kommunen ønsker å komme i kontakt med eier av båten.

HAVARERT: Slik ligger båten i fjæresteinen ved Selnes på Kvaløysletta. Kommunen ønsker å komme i kontakt med eier av båten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Verken politi, kommune eller grunneiere har så langt klart å komme i kontakt med eier av denne havarerte fritidsbåten som ligger i fjæresteinene ved Selnes på Kvaløysletta.

DEL

May-Ann Heim forteller at hun flere ganger siden mandag i denne uka har vært i kontakt med både politiet og kommunen om båten, som lå der havarert og halvvegs nedsunket i fjære rett utenfor eiendommen hennes.

Hun betrakter båten som ei skikkelig miljøbombe. Hun har allerede plukket opp mye vrakgods som flyter i fjæra og trolig stammer fra fritidsbåten; både puter, plast, dunker og flasker med løsemidler. 

Dieselhinne

- På sjøen rundt båten har hun observert en regnsbuefarget dieselhinne, og det stinker av diesel, forteller hun.

- Men det skjer ingenting med båten som har sunket. Det stinker diesel og olje i området. Det er kun et tidsspørsmål før noen fugler blir skadelidende, sier Heim.

- Politiet sa til meg at hvis jeg skulle ha båten fjernet, så måtte jeg betale for det selv. Hva? Jeg skal vel ikke betale for noe sånt, sier Heim.

Samarbeid

- Vi har tett samarbeid med Brann- og redning om saken. Vi har vært på befaring tirsdag og i dag (torsdag). Ved begge befaringene vurderte Brann- og redning at det ikke var behov for opprydningstiltak med lenseutstyr. Men vi jobber med å finne løsning med hva som skal gjøres med båten. Båten er vanskelig å nå, uten å ha en båt med kran for å ta den opp. Vi regner med å få tatt den opp så fort vi kan finne noen med egnet utstyr, sier Marta Jansen som er klima- og miljørådgiver på Byutvikling i Tromsø kommune.

Det er fortsatt uklart omkring eierforholdene og kommunen har fortsatt ikke klart å komme i kontakt med eier av båten, noe som gjør saken mer komplisert.

- Vi ønsker å komme i kontakt med båteier så fort som mulig. Og hvis noen andre gjenkjenner båten og vet hvem som er eier, ønsker vi tips om det, sier Marta Jansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken