May-Ann Heim forteller at hun flere ganger siden mandag i denne uka har vært i kontakt med både politiet og kommunen om båten, som lå der havarert og halvvegs nedsunket i fjære rett utenfor eiendommen hennes.

Hun betrakter båten som ei skikkelig miljøbombe. Hun har allerede plukket opp mye vrakgods som flyter i fjæra og trolig stammer fra fritidsbåten; både puter, plast, dunker og flasker med løsemidler. 

Dieselhinne

- På sjøen rundt båten har hun observert en regnsbuefarget dieselhinne, og det stinker av diesel, forteller hun.

- Men det skjer ingenting med båten som har sunket. Det stinker diesel og olje i området. Det er kun et tidsspørsmål før noen fugler blir skadelidende, sier Heim.

- Politiet sa til meg at hvis jeg skulle ha båten fjernet, så måtte jeg betale for det selv. Hva? Jeg skal vel ikke betale for noe sånt, sier Heim.

Samarbeid

- Vi har tett samarbeid med Brann- og redning om saken. Vi har vært på befaring tirsdag og i dag (torsdag). Ved begge befaringene vurderte Brann- og redning at det ikke var behov for opprydningstiltak med lenseutstyr. Men vi jobber med å finne løsning med hva som skal gjøres med båten. Båten er vanskelig å nå, uten å ha en båt med kran for å ta den opp. Vi regner med å få tatt den opp så fort vi kan finne noen med egnet utstyr, sier Marta Jansen som er klima- og miljørådgiver på Byutvikling i Tromsø kommune.

Det er fortsatt uklart omkring eierforholdene og kommunen har fortsatt ikke klart å komme i kontakt med eier av båten, noe som gjør saken mer komplisert.

- Vi ønsker å komme i kontakt med båteier så fort som mulig. Og hvis noen andre gjenkjenner båten og vet hvem som er eier, ønsker vi tips om det, sier Marta Jansen.