Smurte bæsj i heisen: – Ingen friske personer gjør slikt

FRUSTRERT: Styreleder i Sjøsia Start Boligsameie, Berna Kargi Kampevoll, er frustrert etter fredagens hævrverk.

FRUSTRERT: Styreleder i Sjøsia Start Boligsameie, Berna Kargi Kampevoll, er frustrert etter fredagens hævrverk. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ekkel start på helga.

DEL

For beboerne ved Sjøsia Sjøsia Boligsameie ble starten på helga alt annet enn hyggelig. Tidlig fredag ettermiddag oppdaget noen av beboerne at knappepanelet i heisen og flere dørbrytere i blokk 1 var tilgriset med avføring - i form av bæsj. Styreleder i Sjøsia Start Boligsameie, Berna Kargi Kampevoll, er søndag fortsatt i sjokk over episoden i starten av helga.

Det var iTromsø som først omtalte saken.

- Dette er en ekstrem handling. Man hører jo om ungdommer som gjør rampestreker, men ingen friske personer gjør slikt - hverken voksne eller ungdommer, forteller Kargi Kampevoll til Nordlys.

- Både heisen, fellesområdet i 1. etasje, og dørbryteren i 4. etasje var tilgriset. Det er groteskt, sier styrelederen, tydelig frustrert.

Se bilder nederst i saken.

Storm av reaksjoner

Kargi Kampevoll kom ikke hjem før 20:00-tiden på kvelden, men fikk med seg hva som skjedde via beboernes felles Facebook-side.

- Det var en storm av reaksjoner, og det kom flere mailer. Det var kaotisk, sier Kargi Kampevoll.

- Jeg har snakket med flere av beboerne, og vi antar at episoden har skjedd ca. 15:30 på ettermiddagen. Og det gjør det jo bare enda mer merkelig, det har skjedd midt på høylys dag, det virker nesten som om den som har gjort det ønsker å bli tatt.

Tar grep

Styrelederen har ingen mistenkte, men har varslet at saken blir anmeldt mandag.

- Vi vet ikke om det er noen som bor her, eller utenforstående som har gjort dette. Vi har dører hvor du må ha en nøkkel eller kode for å komme deg inn, men i 2. etasje har vi en nødutgang uten dører, hvor hvem som helst kan gå inn. Derfor er det ikke helt enkelt å vite hvem som har gjort dette.

- Jeg har innkalt til et ekstraordinært styremøte, hvor vi skal diskutere tiltak. Om det blir kameraovervåkning, eller andre løsninger, vet jeg ikke. Men vi kan ikke risikere at slike ting skjer flere ganger.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Gaute Vådebu, sier at politiet vil se på saken førstkommende uke.

- Så vidt jeg vet har vi ikke mottatt en anmeldelse enda. Når den kommer, vil vi se på saken.

Andre episode

- Jeg vet egentlig ikke hva som er verst, er det at noen har noe i mot oss, eller om det er noen av våre egne, sier Kargi Kampevoll, tydelig betenkt.

Før jul hadde beboerne i de nybygde blokkene en lignende episode.

- Det var noen som griset appelsin på veggene i den andre blokken. Det luktet friskt i starten, men etter noen timer luktet det ikke bra. Jeg vet ikke hva vi har gjort for å fortjene en slik behandling.

- Jeg vet ikke hva jeg skal tenke. Man blir liksom målløs. Jeg unner ingen å oppleve dette, forteller Berna Kargi Kampevoll til Nordlys.

Artikkeltags