Dette ble bygget ved hjelp av dugnadsarbeid og gaver. Nå bruker ungdommene det til festlokale

FESTLOKALE: Dette sjø- og vindhuset på Stien Langs Sjøen benyttes som festlokale av ungdommer som ikke rydder etter seg.

FESTLOKALE: Dette sjø- og vindhuset på Stien Langs Sjøen benyttes som festlokale av ungdommer som ikke rydder etter seg. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

- Andre turgåere kan føle det ubehagelig.

DEL

Natt til lørdag våknet Torill Bille opp av et veldig spetakkel. Hun er bosatt på Trondenes utenfor Harstad sentrum, i nærhet til severdigheten Stien Langs Sjøen som er bygget på dugnad. Ved sjø- og vindhuset fant hun rundt 40 ungdommer som festet, drakk, ropte og skrek.

– Jeg synes ikke noe om at det herjes og festes på dette området, sier Bille til Nordlys.

Ryddet

Torill Bille prøvde å ta affære og få fjernet ungdommene fra stedet, men hun møtte ikke mye respekt.

– Jeg ropte til dem at de måtte skamme seg som holder på slikt. De ropte et eller annet tilbake til meg, men jeg klarer ikke gjengi hva de svarte, sier Bille.

Senere på  natta kom politiet til stedet og fikk fjernet ungdommene. Lørdag måtte frivillige gå ned i sjøhuset for å rydde opp etter festen.

Patruljer

Sjø- og vindhuset har flere ganger vært åsted for festlige lag som kanskje har gått litt utover det normale. Ruter har blitt knust og erstattet, og dette er ikke noe den frivillige organisasjonen har penger til å drive å reparere.

– Vi har vært skånet for de helt store tilfellene av hærverk, men en del ruteknusing har det vært, sier leder av stiftelsen Geir Bornø.

Han sier at det alltid har vært totalforbud for festing i tilknytning til stien, men at de nå har fått forsikringer fra politiet om at de vil holde ekstra godt øye til byggverkene.

– Politiet har sagt at de vil ta jevnlige patruljerunder for å se hva som foregår der nede.

Ubehagelig

Bornø legger til at de ikke kan akseptere at offentlige områder tilgrises.

– Man er titt og ofte plaget med at det ikke ryddes opp. Det er noen som ikke klarer å rydde etter seg, og andre turgåere kan føle det ubehaglig, sier Bornø.

Nordlys var i kontakt med operasjonssentralen i Midtre Hålogaland politidistrikt. Vakthavende operasjonsleder var ikke kjent med helgas hendelse, men henviste til Harstad Politistasjon som er ansvarlig for patruljering i sentrum. Vi lyktes ikke å komme i kontakt med stasjonssjef Morten Hole for kommentar.

Artikkeltags