- Vi har sikkert brukt 100.000 på å reparere hærverk de siste årene

Svein-Erik Danielsen fortviler etter nok et hærverk på hoppanlegget på Sandfallet.

Svein-Erik Danielsen fortviler etter nok et hærverk på hoppanlegget på Sandfallet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nå har vandaler slått til igjen.

DEL

– Nå er det andre eller tredje gangen noen har vært her og knust masse meter, sukker Svein-Erik Danielsen i Alta IF hopp og kombinert til iFinnmark.

Mandag ettermiddag fikk han beskjed om at flere meter av sporet i K75-bakken på Sandfallet i Alta hadde blitt ødelagt.

– For et par år siden ble masse meter knust, da kosta det 2.800 kroner meteren for å legge nytt spor. Jeg ble mektig forbanna da jeg fikk beskjeden hos bakkesjefen i dag, sier han og regner med at klubben må spytte ut 17.000 kroner i nye spor denne gangen.

Utsatt

Det er som nevnt ikke første gangen noen vandaliserer hoppbakken, for noen år siden måtte klubben ut med rundt 26.000 for å reparere skader. Tidligere er en brakke som sto ved bakken, blitt knust to ganger, og startbommen er kastet nedover sigma-sporet i storbakken slik at både bommene og sporet har fått skader.

I 2011 ble hoppklubben også utsatt for tyveri. Da hadde noen vært og kappet og stjålet 40 meter av spesialkabelen til lyskasterne i K10 og K 20-bakkene.

– Helt ufattelig at folk kan være så smålig. Jeg kan trygt si at hærverk og tyveri har gitt oss utgifter på over 100.000 kroner de siste årene, sier Danielsen.

– Penger ut i lufta

Danielsen forteller at de mest sannsynlig ikke kommer til å anmelde forholdet, og betegner det som en umulig oppgave å finne ut av hvem som står bak.

– Det er enormt mye penger som går rett ut i lufta. Dette er penger som vi vil bruke på utøverne våre, men nå må de brukes til å reparere anlegget – igjen.

Artikkeltags