Tirsdag skrev Nordlys om Gabriela Sae-Heng Jensen som var i harnisk etter at en bil hadde kjørt opp på siden av hennes 11 år gamle datter, og en person bøyde seg ut og klappet henne på rumpa.

LES: - Kor hjernedøde går det an å bli? Klapser en 11 år gammel jente på rompa

Rasister

I etterkant av at saken har vært oppe i media, har flere antydet at hendelsen handler om hudfarge. Det har kommet flere kommentarer i sosiale medier om at dette er knyttet opp mot innvandrere. Men det avviser Gabriela Sae-Heng Jensen kontant.

– Datteren min så ikke ansikter, men hun så at hånda som klappet henne på rumpa var hvit eller bleik, sier Jensen til Nordlys.

Ansvarlig

Hun liker ikke vendinga saken har tatt etter det kom fram i media.

– Jeg synes det er usaklig når hudfargen, altså mørkhudete skal bli stemplet med en gang slike ting skjer. Det er like mange hvite som tafser, sier Jensen.

– Vi ønsker bare at de ungdommene som gjorde dette stilles til ansvar for det de har gjort, legger hun til.

– Er dere sikre på at det er snakk om ungdommer?

– Ja, det hørte datteren min, og naboen så at det var ungdommer.

– Kom heller til oss

Fungerende stasjonssjef ved Harstad politistasjon, Ørjan Munkvold, sier til Nordlys at han har registrert at det har kommet rasistiske ytringer i sosiale medier.

– Jeg er ikke på sosiale medier selv, men jeg har snakket med kolleger som har fortalt meg dette. Ryktespredning og uriktige beskyldninger er ikke noe vi ønsker, og folk kan heller komme til politiet dersom de har noe de mener vi bør undersøke, sier Munkvold.

Politiet har foreløpig ikke gjort noen funn, og ønsker tips fra publikum.

– Det er mange grønne små biler der ute, så vi er avhengig av tips for å komme nærmere i denne saken.