Gå til sidens hovedinnhold

Her bygger de første stasjon på Nord-Norge-banen

Artikkelen er over 4 år gammel

Tore Hund-stasjonen ble reist på Harstad torg i løpet av noen timer mandag. Nå er den borte igjen.

Den franske kunstneren Olivier Grossetete sto i spissen da Tore Hund-stasjonen ble reist på torget midt i Harstad sentrum mandag.

Se flere bilder nederst i saken.

Med hjelp fra frivillige på Festspillene i Nord-Norge, og tilfeldig forbipasserende, ble pappesker teipet sammen, bit for bit, til en svær togstasjon ruvet i bybildet.

Grossetete hadde i forkant av oppbygningen holdt en workshop, der de ulike pappdelene ble målt opp, skåret til og gjort klare. I Harstad sentrum var det puslespillet som gjensto.

Solvor Welander (17) var en av deltakerne på workshopen, som ivrig engasjerte seg også i siste fase av prosjektet.

- Det har vært en veldig morsom opplevelse å være med på. Det er jo et slags kunstnerisk bidrag til debatten om togbane skal bygges opp hit til Nord-Norge, sier Welander.

Utgangspunktet til konstruksjonen var 13 paller med flatpakkede pappesker. Resultatet blir en katedrallignende togstasjon, i Tore Hunds ånd, 15 meter lang, 13 meter høy og 7 meter bred.

- Konstruksjonen skal bare stå i noen timer, så skal den rives, sier Welander.

Olivier Grossetete har satt opp lignende pappbygninger over hele Europa, men dette er første gang han gjør det i Norge. Tore Hund-stasjonen skulle egentlig reises søndag, men dårlig vær satte en stopper for planene da.

 

Kommentarer til denne saken