Gå til sidens hovedinnhold

Her er den nye Festspill-direktøren

Artikkelen er over 2 år gammel

Ragnheiður Skúladóttir blir ny direktør for Festspillene i Nord-Norge.

I dag ble det kjent at Ragnheiður Skúladóttir, islandsk kulturleder og produsent, blir ny leder for Festspillene i Nord-Norge, når Maria Utsi går av etter neste års festival.

Skúladóttir jobber i dag som direktør for den islandske nasjonalballetten og er kunstnerisk leder for den internasjonale teaterfestivalen LOKAL i Reykjavik.

Skúladóttir har vært på festspillene flere ganger før, blant annet gjennom deltakelse på Arctic Arts summit. Hun er allerede tungt involvert i dans- og teaterprogrammeringen for FINN 2019. Den nye driektøren begynner på jobb i Harstad i mars, og får dermed en periode med overlapping sammen med nåværende direktør Utsi.

- Robust

- Jeg ser virkelig frem til å komme til Harstad for å jobbe med det dyktige teamet på Festspillene, en av Skandinavias største multidisiplinære kunstfestivaler. Den geografiske og geopolitiske plasseringen er svært tiltrekkende for meg; jeg har tidligere jobbet i nord og setter spesielt pris på den unike robustheten og likefremheten som hører med til å jobbe i nord, sier Skuladottir i en pressemelding.

Hun viser til endringene gjort av Utsi de siste årene, og sier hun ser frem til å jobbe videre med festivalen fremover. Hun har planer om å videreutvikle festivaln nasjonalt så vel som internasjonalt - og å fortsette satsingen på tverrfaglig samarbeid.

- Hver sommer er Festspillene en feiring av den beste og mest bemerkelsesverdige kunsten; en festival som er forpliktet til å produsere og presentere for publikum nytt arbeid innen musikk, teater, visuell kunst og dans. Jeg ønsker å bygge videre på de sterke båndene Festspillene har med den lokale og internasjonale musikkscenen og videreutvikle programmeringen av forestillinger som er forankret i teater, dans og visuell kunst, sier Skuladottir, som allerede har begynt å tenke på festivalen i 2020 - hennes første ved roret.

- Jeg vil også utforske ytterligere Festspillenes rolle utenfor selve festivaluken; hvordan vi kan starte og tilrettelegge for en blomstrende diskurs og kunstpraksis i regionen. Til slutt forblir målet å fortsette å bygge opp en internasjonalt og lokalt respektert kunstfestival som forbinder innbyggerne i regionen med resten av verden, sier Skúladóttir.

Fornøyd Hjort

Styreleder Jens Johan Hjort er også fornøyd med nydirektøren.

- Festspillene har med dette fått et av de sterkeste navnene på den arktiske kunsthimmelen, med en imponerende kunstnerisk profil. Hennes arbeid innenfor det islandske scenekunstfeltet er betydelig. Ut over hennes bakgrunn som teatersjef, kunstnerisk leder og dekan på den islandske kunsthøyskolen har hun også vært en sentral drivkraft i etableringen av den første internasjonale scenekunstfestivalen på Island, LÓKAL, sier Hjort.

Han mener FINN har fått en sterk og erfaren leder, med et stort internasjonalt nettverk.

Kommentarer til denne saken