Gressbrann herjer på øy. Brannsjefen ber om helikopterassistanse

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En gressbrann herjer på Gapøya i Kvæfjord kommune i Sør-Troms. Brannen er ute av kontroll, men store styrker fra Harstad Brannvesen, Kvæfjord Brannvesen, Sivilforsvaret og sivile personer kjemper mot flammene.

Det forteller brannsjef Ove Frantzen i Harstad Brannvesen.

– Vi har sendt ut vår båt, samt at flere sivile har tatt seg ut. Totalt er vel 40 personer i sving for å få slukket brannen, sier Frantzen.

Han forteller at han har bedt om assistanse fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. (DSB)

– Vi har bedt om å få et helikopter til å hjelpe oss å slukke brannen.

Det skal være bebyggelse på øya, men foreløpig er denne utenfor fare. Første melding om brannen kom allerede klokken 12.24, og ble meldt av Nordland politidistrikt. De meldte også at brannvesenet hadde kontroll, og 8-10 mål var svidd av. Dette tilbakevises av Ove Frantzen.

– Nei, brannen pågår fortsatt. Jeg innfører herved totalforbud mot bruk av åpen ild i både Skånland, Kvæfjord, Harstad, og Ibestad.

Han kan ikke snakke for de andre delene av regionen og fylket, men sier at det antakelig er akkurat like tørt over hele landsdelen etter de siste dagers oppholdsvær.

– Det skal ingenting til for å starte en brann nå. Det er nok at man kaster en sneip på feil plass, så har man det gående.

Nordlys oppdaterer saken. 

Artikkeltags