Her fanger Oddmund forbikjøringen på kamera: - Skremmende

Artikkelen er over 2 år gammel

Oddmund Karlsen kjørte mot Harstad med barnebarna i bilen, da en utålmodig sjåfør plutselig drar på forbi ham.

DEL

I bilen hadde Oddmund Karlsen barnebarna på ti og 12 år. Da de kom til Nordvik utenfor Harstad ble de forbikjørt av en bil.

- Forbikjøringen var skremmende. Det virket som sjåføren var veldig utålmodig. Vi lå i fartsgrensen og noe under til tider, men ikke mer enn man må regne med, sier Karlsen.

Fanget på video

Det hele ble filmet av kameraet i frontruta. Videoen la han ut på en gruppe på Facebook, for å be om råd om han skulle anmelde saken eller ikke.

Karlse forteller at det har vært flere ulykker på denne strekningen den siste tiden. Flere av de alvorlig. Han er nå i Oslo og skal på ferie i tre uker, men vil dra innom Harstad politistasjon for å diskutere videoen, når han kommer tilbake.

Sjefen i Utrykningspolitiet synes det er en riktig vurdering å anmelde forholdet, dersom man har opptak som viser lovbrudd i trafikken.

- Riktig å anmelde

- Dersom det er snakk om et alvorlig lovbrudd i trafikken synes jeg absolutt at man skal anmelde forholdet, og legge ved filmen, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Han sier det likevel ikke er privatbillisters oppgave å dokumentere slike hendelser, men dersom man likevel har opptak kan man anmelde.

- Da tenker jeg på farlige forbikjøringer, eller dersom noen har filmet en nestenulykke. Da er det helt riktig å anmelde, sier Karlsen.

Artikkeltags