Brøytet igjen innkjørselen til Line. Fikk bot da hun måtte parkere i gata

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

HARSTAD (Nordlys.no): Onsdags formiddag kom Line Hogefeld hjem fra jobb og fant innkjørselen sin gjenbrøytet, sannsynligvis av mannskaper fra Harstad kommune eller en underleverandør. Dette er ikke et ukjent fenomen om vinteren, men Line bestemte seg for å parkere bilen i gata og gå inn for å skifte klær.

– Jeg tok meg litt mat og skiftet klær for å gå ut og fjerne snøen i innkjørselen. Tror du ikke parkeringsetaten hadde vært på plass med ei bot før jeg rakk å komme meg ut igjen?

Line hadde vært borte fra hjemmet i over to døgn, og hadde ikke fått noen til å holde innkjørselen åpen for henne.

– Hadde jeg forsøkt å kjøre over, hadde bilen min blitt hengende, sier hun.

Hun har undersøkt skiltbestemmelsene i gata, og har blitt litt klokere på hva som er lov og ikke lov.

– Det skiltet som står ved avkjøringa inn til Meieriveien, viser at det er parkering forbudt. Jeg trodde det kun gjaldt i den aktuelle gata, og ikke ned Skogveien hvor jeg bor, sier hun.

Må oppheves

Samtidig som hun innser at det er parkering forbudt, så synes hun det er urimelig å bli ilagt bot for overtredelsen.

– Ja i aller høyeste grad er det urimelig, da kommunen samtidig har brøytet igjen innkjørselen min. Av bota kan jeg lese at parkeringsbetjenten, som forøvrig kun har gjort jobben sin, har stått ute i fem minutter. Kanskje har vedkommede ventet på meg, men jeg rakk ikke spise og skifte på denne tida, sier hun.

Hun har skrevet en skriftlig klage til parkeringskontoret i Harstad kommune, og venter på svar derfra. Line Hogefeldt er ilagt bot for overtredelse av skilt nr 376 i forskriften. Skogvegen omfattes også av denne sonebestemmelsen, og oppheves ikke før man passerer skilt 378 som opphever parkeringforbudt-sonen.

Utviser skjønn

Parkeringssjef Ronald Sareussen i Harstad kommune sier at forbudet er nedfelt for å få trafikken til å gå knirkefritt i området.

– Trafikken skal gå, og veiene skal brøytes. Parkering i gatene er til hinder for dette, og da må folk parkere på egen grunn, sier Sareussen.

Han sier at det også er 30-sone i samme området. Dette med bakrunn i at det er mye barn som ferdes og leker i veiene.

– Det blir smalt utover vinteren, og vi har derfor både 30-sone og parkering forbudt i Skogveien. Nettopp for å ta hensyn til myke trafikanter, sier han.

Sareussen har foreløpig ikke mottatt den skriftlige klagen fra Hogefeld, men sier at det første han vil gjøre er å snakke med betjentene.

– Vi utviser selvsagt skjønn i slike saker. Men før jeg kan uttale meg om denne saken, må jeg se på klagen, og snakke med betjentene våre.

Artikkeltags