Gå til sidens hovedinnhold

Brannen i Harstad krevde ett liv. Nå advares folk mot varmtvannsberederne

Artikkelen er over 4 år gammel

Visse typer varmtvannsberedere har forårsaket flere branner landet rundt.

En kvinne i 70-åra omkom i en brann i Holtet ved Harstad i slutten av mars i år. Flere andre beboere i huset var også i fare da brannen brøt ut rundt klokka 02 om natta.

Les også: Kvinne i 70-årene omkom i boligbrann

Nå har politiet avdekket brannårsaken - en feil i varmtvannsbereden, melder NRK.

Flere branner

Den samme feilen har forårsaket flere branner landet rundt, samt rundt 200 registrerte tilfeller av varmgang i komponenter i berederen.

Denne feilen gjelder den elektriske kontakten på ti ulike modeller av varmtvannstanker produsert av Oso Hotwater AS i perioden 2009-2011. Feilen ble oppdaget allerede i 2012, og Oso har tidligere advart mot risiko for overoppheting i denne komponenten, skriver NRK.

Disse modellene kan være berørt av feilen.

Produsenten advarer

Oso Hotwater opplyser at varmtvannsberederen Super S er Norges mest solgte til boligbruk. Det er solgt rundt 30.000 av de berederne det nå advares mot.

 

Selskapet har imidlertid ikke klart å nå fram til alle kunder med en slik tank, og de har derfor besluttet å sende ut advarsel til samtlige husstander i hele landet. De oppfordrer kunder med slike tanker til å ta kontakt. Feilen kan enkelt rettes, og selskapet har lagt ut en video på sine hjemmesider med beskrivelse av hvordan man bytter kontakten.

Kommentarer til denne saken