Gå til sidens hovedinnhold

Har vært ute ved Skjervøyskjæret igjen: - Hytta er ikke lenger å se

Artikkelen er over 1 år gammel

Odd-Karl Stangnes, mannen som hadde planer om å bo i ett år på Skjervøyskjæret ser ut til å måtte avslutte oppholdet sitt tidligere enn forventet.

Det er uvær i området, og Stangnes har blitt tvunget til å evakuere hytta si, og holde seg i batterirommet til fyrtårnet på skjæret.

Tidlig søndag forsøkte RS Oscar Tybring og KV Andenes å hente ut "Mannen på skjæret", men uten hell.

Videre aksjon

- Det er ikke mulig å legge til med båt der, det vil ikke båten tåle, sa skipsfører Odd Arne Hermansen vad RS Oscar Tybring til Nordlys tidligere i dag. Så nære var de fra å redde Odd-Karl. Så måtte aksjonen avbrytes. - Han har mat og drikke og føler seg trygg

Nå har redningsskøyta vært ute ved skjæret enda en gang, og pressevakt Hasse Lindmo i Redningsselskapet skriver til Nordlys at skøyta dro ut igjen for å etablere beslutningsgrunnlag for videre aksjon.

Hytta er borte

- Personen på skjæret er observert visuelt, Han har vært ute og gått en tur før han nå er tilbake i batterirommet i den lille fyrlykta. Vi har ikke fått kontakt med ham på VHF. Hytten som var bygget for overvintring er derimot ikke lenger å se, og det er dermed grunn til å anta at personen på skjæret ønsker å evakuere, skriver Lindmo til Nordlys.

Det er Hovedredningssentralen i Nord Norge som koordinerer den videre aksjon.

Kommentarer til denne saken