Fra onsdag formiddag ventes østlig stiv og periodevis sterk kuling på 20 sekundmeter utsatte steder i Troms. Det er også ventet lokale vindkast på 27-35 sekundmeter. Overstiger vinden 32 meter i sekundet blir det regnet som orkan i kastene.

Ettersom vinden har en østlig retning er det innlandet og enkelte dalstrøk som er mest utsatt. I Tromsø og langs kysten er det ikke ventet at vinden blir like sterk.

Meteorologene ber nå folk sikre løse gjenstander i forkant. I tillegg skriver de:

- Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). og vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.

Den kraftige vinden skyldes et lavtrykk som nærmer seg fra sørvest og tar med seg kraftig østavind i nord. I første omgang er det Nordland som får støyten, her har vind og snøfokk allerede ført til problemer på veiene og kansellerte fergeavganger og fly onsdag morgen.

Vinden er ventet å ta seg opp i Troms i løpet av onsdag formiddag og vil minke i løpet av torsdagen.

Ifølge meteorologene kan konsekvensene av uværet være kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport.

- Broer kan bli stengt og enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet.

I tillegg gir snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier. Snøfokk gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.