Gå til sidens hovedinnhold

Har lytteposter på rasstedet - kan bli stengt igjen på kort varsel

Gladmelding i kveld.

OPPDATERT: E6 ved Falsnes åpner klokka 20.00. Det melder Veitrafikksentralen i nord. Det blir manuell dirigering forbi rasstedet.

Men VTS Nord gjør oppmerksom på at vegen kan bli stengt på kort varsel.

– Vi velger å åpne ett felt. Trafikken skal ledes manuelt, og vi vil ha lytteposter på stedet gjennom hele natta slik at vi kan stenge om vi hører at det er bevegelser, sier seksjonsleder i Knut Øvervoll i Statens vegvesen til Framtid i Nord tirsdag kveld.

Onsdag skal fjellsiden sikres ved Falsnesodden, og E6 vil bli stengt i perioder, men detaljene er klar først onsdag formiddag, opplyser Statens vegvesen.

Arbeidene med å utbedre E6 etter gigantsteinen som deiset ned i veibanen i går startet rundt kokka 17.00 da en gravemaskin tok seg inn og startet jobben.

Klokka 17.30 sa Knut Øvervoll, leder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen region nord dette til Nordlys:

- Vi er i gang, men det er for tidlig å si noe om hva det betyr med tanke på å åpne veien. Nå kommer mørket snart og da først kan vi si noe håndfast.

Nå er det altså klart at trafikken i alle fall delvis kan gå normalt, men man fortsatt påregne køer på grunn av den manuelle dirigeringa.

Det var tidlig mandag ettermiddag at den gigantiske steinen traff veibanen og effektivt delte Norge i to. Siden har ferga over Lyngenfjorden gått i skytteltrafikk dag og natt. Køene vedvarer og det står også en del tyngre kjøretøyer retning nordover på E6 ved Bentsjord, som ikke har snudd og venter på åpning.

En ny vurdering ventes klokka 18.30.

Kommentarer til denne saken