Tirsdag kveld var E6 igjen åpnet for trafikk etter mandagens store steinras over veien ved Falsnes i Storfjord, i nærheten av Skibotn.

Raset og stengingen av veien har ført til store trafikale utfordringer og et voldsomt trykk på fergerutene mellom Lyngseidet og Olderdalen og mellom Svensby og Breivikeidet. Dette har ført til en del anspente situasjoner mellom bilister og de fergeansatte.

Veien kommer ikke til å forbli åpen, varsler seksjonsleder Knut Øvervoll i Statens Vegvesen.

– Det siste nå er at man er på tur ut med Visinor (driver med fjellsikring), og de skal opp i fjellsida. Vi vet ikke helt nøyaktig når de er i gang.

– Veien er åpen i begge kjørefelt siden i går (tirsdag), men når de begynner å arbeide der, blir man nødt til å stenge veien i perioder. Det er vanskelig å si hvor mye det blir, men det kommer til å bli redusert fremkommelighet og stengt vei i perioder i dag, sier Øvervoll til Nordlys onsdag.

Dette er også meldingen Statens Vegvesen har lagt ut via 175.no. Der ble følgende lagt ut med virkning fra tirsdag kveld:

«Nedsatt hastighet til 50 km/t på grunn av steinras. Kan bli stengt på kort varsel. I morgen vil vegen bli periodevis stengt på grunn av nødvendig sikringsarbeid.»

Den siste delen av meldingen er fjernet i en melding lagt ut klokken 12.22 onsdag, men vegtrafikksentralen i Troms og Finnmark opplyser til Nordlys at det fortsatt kan bli stenging av veien i korte perioder.

Geologene til Statens Vegvesen kartlegger situasjonen ut over onsdagen, og da vil man kunne få flere klare svar om når og i hvor stor grad E6 er nødt til å stenges igjen.