Gå til sidens hovedinnhold

Svensk politi skjøt tenåringsgutt under innbrudd: – Det er horribelt

Artikkelen er over 2 år gammel

Tok innbrudstyvene på fersken, og så seg nødt til å skyte.

For abonnenter

[Fremover]: Natt til onsdag forsøkte to tenåringer å bryte seg inn i en tobakksbutikk i Haparanda i Sverige, på grensen til Finland.

De knuste vinduet og tok seg inn i butikken hvor de ble møtt av politiet, som rykket ut klokken 03.40. Ifølge politiet oppsto tumulter, og politiet valgte å avfyre skudd. En av innbruddstyvene ble truffet av skuddet i foten, og ble fraktet til sykehus.

Denne personen er nå mistenkt for drapsforsøk og innbrudd. Politiet fikk også skader og måtte oppsøke helsehjelp for å behandle skadene.

Unge gutter

Den andre av det to innbruddstyvene løp fra stedet, men ble senere sporet opp av politiet. Også han er nå siktet for drapsforsøk og innbrudd.

Stedet ble avsperret for teknisk undersøkelse på onsdag.

De to personene er ifølge svenske medier i starten av tenårene. Gutten som ble skutt i foten nærmet seg politiet truende, med en spade.

Saken fortsetter under bildet:

 

Ikke overrasket

Innehaveren av «Snusläppen», Kari Mehtälä, hadde bare holdt butikken åpen i to måneder før den ble utsatt for et innbrudd. Han bare ventet på første innbrudd.

– Det er litt tyverier i disse tobakksbutikkene. De er interessert i produktene, sier Mehtälä til den svenske avisen Norrländska Socialdemokraten (NSD).

Han skal ha opplevd to innbrudd på bare et halvår, på en tobakksbutikk han jobbet på tidligere.

Til avisen sier han at det er uheldig at politiet måtte skyte den ene gutten.

– Det er uheldig at det skal skje, spesielt som det står i avisene, at det er yngre gutter. Det er horribelt, det har gått for langt, uttaler Mehtälä.

Kommentarer til denne saken