Før faren gikk bort i 2015, lovet Marit (23) at hun skulle gi alt for å nå drømmen sin. Tirsdag gikk den i oppfyllelse

Marit Røsberg Jacobsen (t.h) med sin maskot Marie Thorsteinsen (t.v), som bærte drakt med hennes navn på under presentasjonen av årets VM-lag.

Marit Røsberg Jacobsen (t.h) med sin maskot Marie Thorsteinsen (t.v), som bærte drakt med hennes navn på under presentasjonen av årets VM-lag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tromsøjenta Marie Thorsteinsen (9) har samme drøm som mentoren og VM-klare Marit Røsberg Jacobsen (23).

DEL

Narvik-jenta Marit Røsberg Jacobsen ble presentert som en av 16 spillere som er tatt ut til VM i håndball i desember.

Uttaket ble spesielt for narvikjenta. Av flere grunner.

Det er første gang siden bodøjenta Ann-Cathrin Eriksen at en nordnorsk spiller har fått tillit i et mesterskap for Norges mest suksessrike landslag i noen lagidretter. Da glemmer vi ikke at Marit Malm Frafjord, OL-, VM- og EM-gullvinner med Norge, er født i Tromsø, men hun flyttet til Trondheim før hun rakk å kaste en håndball i Ishavsbyen.

Røsberg Jacobsen ble aldersbestemt landslagsspiller i både håndball og fotball fra Narvik, før hun flyttet til håndballsatsing i Byåsen i Trondheim da hun begynte på videregående.

Faren Svein Olav Jacobsen var en viktig støttespiller, og var blant annet trener for henne i oppveksten. I 2015 gikk faren brått bort, etter å ha fått sykdommen ALS.

– Det er klart at dette har vært en drøm for meg siden jeg var liten. Etter at jeg mistet pappa har dette betydd ekstra mye for meg, sier Marit Røsberg Jacobsen til Fremover.

– Jeg ble enig med pappa før han døde at jeg skulle satse alt og gå for drømmene mine. Da er det litt spesielt i dag når jeg har oppnådd dette. Jeg har spilt for pappa. Dette betyr veldig mye for meg, sier hun.

Tromsøbesøk

For tromsøjenta Marie Thorsteinsen (9) ble også tirsdagen spesiell. Hun var plukket ut som en av 16 jenter blant 2.100 søkere for å være maskot for det norske kvinnelandslaget, og var tilstede da troppen ble presentert. 9-åringen ble også intervjuet av TV2s håndballkommentator Harald Bredeli på direkten.

– Det var veldig morsomt. Jeg var veldig nervøs, men det gikk bra, sier Marie Thorsteinsen.

Hun fikk nettopp Marit Røsberg Jacobsen som mentor.

– Jeg ble veldig glad for det. Hun er fra Nord-Norge, hun er veldig god og hun er også venstrehendt, som meg, sier Marie.

Mentorrollen betyr at Røsberg Jacobsen skal opp til Tromsø etter nyttår og lede en trening med laget til Marie, i tillegg til at tromsøjenta skal reise og overvære en landskamp.

– Det gleder jeg meg veldig til. Vi er 30 stykker på laget, og jeg vet ikke om de andre på laget vet at en landslagsspiller skal komme og trene oss. Det er litt morsomt at det skjer fordi jeg ble valgt ut, sier Marie Thorsteinsen.

Hun legger ikke skjul på at hun har samme drøm som mentoren.

– Jeg drømmer om å spille på landslaget en dag, jeg også, smiler Marie.

Marie Thorsteinsen hilste på og snakket med landslagssjef Thorir Hergeirsson i forbindelse med VM-uttaket.

Marie Thorsteinsen hilste på og snakket med landslagssjef Thorir Hergeirsson i forbindelse med VM-uttaket. Foto:

Erstatter eget forbilde

Marit Røsberg Jacobsen ser frem til å besøke Marie og lagvenninnene. Hun håper å være en inspirasjonskilde.

– Det er ikke så ofte jeg får dratt nordover lenger, så det blir gøy. Og for min del så betyr det litt ekstra at jeg er fra Nord-Norge, og er kommet dit jeg har kommet i dag. Jeg ble veldig motivert av å få besøk av mine forbilder da jeg var yngre, sier Marit Røsberg Jacobsen til Nordlys.

Hun skal nå erstatte sitt eget forbilde på høyrekanten.

– Linn-Kristin Riegelhuth-Koren var mitt forbilde, men nå har hun gitt seg på landslaget. For meg er det veldig stort å nå et av mine store mål. Det er nesten surrealistisk, sier Røsberg Jacobsen.

Maries mor, Charlotte Thorsteinsen, mener desember blir ekstra spesiell i år.

– Marie har spilt håndball i fire år, og gleder seg veldig til VM. Desember er forbundet med pepperkaker og håndball på TV, og nå blir det ekstra spennende å følge Marit og landslaget, sier Charlotte Thorsteinsen.

– Det blir kjempeartig å få besøk av henne, og veldig motiverende for de 30 jentene vi har. Vi har god rekruttering, og har faktisk jenter på venteliste for å begynne på håndball, sier Charlotte Thorsteinsen.

De 16 maskotene for det norske kvinnelandslaget i håndball, med landslagstrenerne Thorir hergeirsson (oppe t.h) og Mia Hermansson Högdahl (oppe t.v), samt kantspillerne Camilla Herrem (nede t.v) og Marit Røsberg Jacobsen (nede t.h).

De 16 maskotene for det norske kvinnelandslaget i håndball, med landslagstrenerne Thorir hergeirsson (oppe t.h) og Mia Hermansson Högdahl (oppe t.v), samt kantspillerne Camilla Herrem (nede t.v) og Marit Røsberg Jacobsen (nede t.h). Foto:

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken