Drømmetrekning: Tromsøgutter en kamp unna cupfinale

SEMIFINALEKLAR: Daniel Jakobsen og Morten Forøy (innfelt) er sammen med Bodø HK klar for semifinalen i cupen i håndball. Der fikk BHK drømmetrekning med å møte Kolstad på hjemmebane.

SEMIFINALEKLAR: Daniel Jakobsen og Morten Forøy (innfelt) er sammen med Bodø HK klar for semifinalen i cupen i håndball. Der fikk BHK drømmetrekning med å møte Kolstad på hjemmebane. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bodø fikk det best mulige utgangspunktet for å nå klubbens tredje cupfinale på fire år.

DEL
 

Onsdag sikret Bodø HK, med tromsøguttene Daniel Jakobsen (16) og Morten Forøy (19) plass i semifinalen i cupen, da de slo Fyllingen med 32-29 hjemme i Bodø Spektrum.

Jakobsen, som fikk sitt store gjennombrudd med seks imponerende mål mot regjerende seriemester Elverum for to uker siden, fikk bare noen minutter på banen tidlig i andre omgang, og noterte seg ikke for scoring i kampen. Morten Førøy sto en god del i forsvar, og bidro defensivt til avansementet.

Torsdag ble semifinalene trukket, og BHK fikk best mulig utgangspunkt. Bodø-laget møter Kolstad fra Trondheim på hjemmebane 15.november.

BHK slo Kolstad med fire mål på bortebane tidligere i sesongen, og Kolstad har ennå ikke vunnet på fem forsøk på øverste nivå.

De alternative cupfinalemotstanderne var langt tøffere, der serieleder Drammen møter Haslum, som på sin side slo regjerende seriemester Elverum med imponerende fem mål i kvartfinalen onsdag.

Bodø HK ble det første nordnorske laget som har blitt norgesmester i håndball, da de vant cupfinalen i 2015. I 2014 spilte klubben sin første cupfinale, men da ble det et knepent tap for Arendal.

Nå kan BHK sikre sin tredje cupfinale på fire år. Den spilles i romjula i Oslo Spektrum, og er en av de største enkeltkampene spillerne kan oppleve på klubbnivå i Norge.

– Jeg synes at det er veldig bra at vi fikk hjemmekamp. Oppgaven kommer til bli like tøff som om vi spilte borte, selv om vi slo dem i Trondheim sist. Det vil kreve mye av oss å om vi skal gå videre til cupfinalen. Men jeg er meget fornøyd med at vi skal spille i Bodø. Forhåpentligvis kommer det mye folk, for det er vi avhengig av, sier BHK-trener Børge Lund til Avisa Nordland.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken