Den kjente musikeren Roy Stenersen har i dag gått bort.

Stenersen, en meget velrennomert gitarist, spilte blant annet i Banana Airlines gjennom svært mange år. Bandet har lagt ut følgende melding på sin Facebook-side:

"Roy Bjørnar Stenersen, Vår alles venn og kollega gikk bort i dag 8. april 2015. Fred over hans minne."

Allerede renner kondolansene inn fra musikere over hele Nord-Norge. Stenersen var en svært aktiv musiker, og har i tillegg til Banana Airlines blant annet spilt sammen med KM Myrland, Ove Schei og Sverri Dahl, for å nevne noen.

- En bauta

Stenersens gode venn og medmusikant Ove Schei sier til Nordlys at det er et helt musikkmiljø som nå er sammen i sorgen og savnet.

- Roy var en bauta. En hedersmann. Og de ordene har blitt brukt om han i mange, mange år. alle som kjenner Roy vet dette. Og i de ordene ligger det veldig mye, sier Schei.

- Han var veldig glad i folk - og folk var veldig glad i han. Man hadde en tendens til å betro seg til han, for hjertet hans var så veldig stort. Noen sa på sykehuset "hvis Roy skulle skrevet bok om alt han viste om oss - da hadde det blitt stygt, sier Schei med et smil.

Schei har gjennom mange år også spilt sammen med Stenersen, og han forteller om en svært dyktig gitarist.

- Han var ikke bare en gjennomsyrnet god mann, han var en fantastisk musiker. Han har spilt med en imponerende liste med artister - blant annet Andrew Strong, Jamie Moses, Paul Young og Steinar Krokstad, for å nevne noen. Han har opplevd utrolig mye, sier Schei.

Har rørt mange

Schei forteller at det er svært mange som er berørt av Stenersens dødsfall. Folk har kommet fra fjern og nær for å ta farvel, ikke alle rakk det.

- Det er ufattelig hvor mange mennesker han har klart å røre gjennom livet sitt. Og noen av oss, deriblant meg, betrakter han som en bestekompis. Akkurat nå vet jeg ikke helt hvordan jeg skal gå videre. Men det går vel på et vis. Det er bare så forferdelig tungt.

Det varmer Schei å se et sammensveiset musikkmiljø ta vare på hverandre midt i sorgen.

- Det vises så mye kjærlighet og omsorg. Det er et enormt samhold. Og det sier mye om hvordan Roy var. Det har blitt sagt mye fint om han i disse dagene, men noe av det fineste synes jeg er at han var et anker, et nav i musikkmiljøet. Han skapte ro, spleiset folk sammen. Roy hadde strenger i mange miljøer, venner i alle leire.

Samles på Rorbua

Schei forteller at venner og kjente av Roy Stenersen skal samles på Rorbua i Tromsø onsdag kveld. Han sier det er åpent for alle som ønsker å minnes Stenersen.

Schei og musikermiljøet forsøker også som godt de kan å ta vare på Stenersens familie gjennom dette.

- Dette er bare så gjennomført trist. Men vi er et sammensveiset miljø. Og arven etter Roy skal vi forvalte videre, det lover jeg.

Stenersen ble 50 år gammel, han ble født 9. april 1964 og ville altså ha blitt 51 i morgen, og vokste opp i Vesterålen.

Nordlys kommer tilbake med mer.