Johann André Forfang var naturligvis svært glad over sin egen 19.-plass i Nyttårshopprennet i Tyskland i dag, men gledet seg vel så mye over romkameraten Anders Jakobsens herlige triumf.

Se Nordlys sin sportskavalkade for 2014 her

- Det er så stort. Det er så fortjent. Han har jobbet knallhardt for dette, og slitt i noen måneder, men nekter å la seg stoppe, sier en rørt Johann André Forfang til Nordlys.

For Johann er ikke Anders Jakobsen bare en ekstraordinært god skihopper. Jakobsen er forbildet, mentoren, læremesteren og ikke minst romkameraten til 19-åringen fra Tromsø.  

- Han har vært forbildet mitt helt siden han slo gjennom i 2006/2007 da han vant hoppuka. Han er en ekstremt god skihopper, men aller viktigst en veldig bra fyr. Jeg er heldig som får lære av han, forklarer Forfang.

Nede på sletta i Garmisch-Partenkirchen var det et massivt trykk fra flere tusen entusiastiske mellomeuropeere.

- Hvordan er det for en 19-åring å oppleve hoppuka?

- Det er ufattelig stort. Men jeg føler ikke noe press. Forventningspresset er moderat ettersom jeg er debutant, så derfor prøver jeg bare å nyte dette. Og jeg føler jeg kan gjøre det bedre hele tiden, sier han.

Til nå er fasiten en 28.-plass i åpningsrennet, fulgt opp av en 19.-plass i Nyttårshopprennet.

- Spørsmålet er om du kan gjøre det enda bedre?

- Det er klart at jeg kan gjøre det bedre. Jeg har fortsatt ikke hatt en «makshopp» og ikke vært spesielt heldig med forholdene. Dersom jeg får til et «makshopp» kan jeg klatre betydelig på listene, svarer Forfang selvsikkert.