Ble nyttårsbarn for andre år på rad – Finnmark Dagblad-tabben går Norge rundt

Artikkelen er over 3 år gammel

Tabben til nyhetsredaktør Tor Kjetil Kristoffersen i Finnmark Dagblad går landet rund. Nå har han sendt overraskelse til nyttårsbarnet Hugo som nå har blitt ett år.

DEL

IFINNMARK: Zbigniew Wantuch og familien preger forsiden på Finnmark Dagblad i dag med fødselsbilde og smil. Problemet er bare at nyttårsbarnet nå er ett år.

– Vi har tabbet oss ut, innrømmet nyhetsredaktør Tor Kjetil Kristoffersen i Finnmark Dagblad overfor nettstedet Medier 24, som skriver om medienyheter, og var først ute med nyheten.

For Hugo Wantuch var nyttårsbarn i fjor. Også da gjorde avisen en tabbe, ved å glemme å oppdatere årstallet, så for ettertiden ser det ut som at Hugo er født flere ganger.

På forsiden to år på rad

– En kamerat fortalte meg at vi er på forsiden av avisa og jeg lurte på om jeg hadde gjort noe galt, for det var jo nyttårsaften og mye rart kan da skje, ler småbarnspappa Zbigniew Wantuch overfor medienettstedet.

Og fortsetter:

– Men jeg er ganske sikker på at jeg ikke har glemt en fødsel! Og familien min har i alle fall ikke glemt et helt svangerskap, sier han til Medier 24.

Forteller om blemma i Dagbladet

Også rikstabloiden Dagbladet har skrevet om saken, under tittelen «Hugo (1) «ble født» to år på rad».

Her blir nyhetsredaktør Kristoffersen intervjuet om blemma og forteller at han for første gang på 30 år hadde hatt en lang juleferie, og at det gikk litt i ball da han kom tilbake på jobb i går.

– Vi produserer jo først stoff for nettet før vi eksporterer det til papiravisa. I systemet vårt lå det to saker, men jeg så ikke at den ene var en arkivsak fra i fjor. Det viste seg å være en blemme, sier han til Dagbladet.

Han forteller at en kollega ble gjort oppmerksom på tabben, og at det har vært noen morsomheter på hans bekostning i dag. Det er noe han tar med rak rygg.

Bursdagsgave i posten

I morgen vil det stå en rettelse i avisa, og Hugo (1) kan vente seg en forsinket bursdagsgave i posten.

– I rettferdighetens navn står jeg for mine tabber. I dag har jeg kjøpt en eske med Duplo, og sent den til ham, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Også VG har vist interesse for saken, og ringt nyhetsredaktøren. De har foreløpig ikke publisert noen sak.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken