De har Pokémon Gym rett ved ambulanse-inngangen: - Vi har måtte jage folk vekk

Sykehuset i Hammerfest er ikke fornøyd med at folk går rundt og fanger Pokémon inne på sykehuset ig utenfor ambulanseinngangen. Pokémon som innfelt er ikke funnet i nærheten av sykehuset. Foto: Skjermdub/Stian Eliassen/iFinnmark.

Sykehuset i Hammerfest er ikke fornøyd med at folk går rundt og fanger Pokémon inne på sykehuset ig utenfor ambulanseinngangen. Pokémon som innfelt er ikke funnet i nærheten av sykehuset. Foto: Skjermdub/Stian Eliassen/iFinnmark.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Ved sykehuset i Hammerfest har de sett seg lei på spillere av Pokémon GO som går i veien for de som arbeider på sykehuset.

Kommunikasjonsrådgiver for Finnmarkssykehuset, Eilert Sundt, sier til NRK Finnmark at det er en såkalt Pokémon Gym rett ved inngangen ambulansene bruker.

Hun mener det leTt kan oppstå farlige situasjoner hvis noen står med nesa i mobilen når en ambulanse under uttrykning kommer.

Jakter Pokémon

Også inne på sykehuset er de ansatte plaget av Pokémon-jegere.

- Vi har hatt tilfeller hvor vi har jagd folk ut av sykehuset. Folk har gått rundt i resepsjonsområde og i garderober for å jakte på Pokémon, forteller Sundt

Hammerfest sykehus er ikke det eneste sykehuset som har irritert seg over det populære spillet. Oslo Universitetssykehus og Stavanger Universitetssykehuset har fått utviklerne av spillet til å fjerne sine Pokémon stops ved sykehuset.

Vil ikke forby

Det er imidlertid ikke alle sykehus som blir like plaget.

Kommunikasjonsavdelingen i Helse Nord opplyser til Dagens Medisin at de ikke vil forby Pokémon-jegere ved deres sykehus.

De trekker særlig frem området utenfor Psykiatri ved Nordlandssykehuset som velegnet.

- Vi ønsker ikke å reservere oss mot at folk skal spille pokémon på arealer som likevel kan være velegnet til formålet, sier Kenneth Lauritsen, kommunikasjonsrådgiver i Helse Nord i en uttalelse.

Pokemon

  • Pokemon begynte som et spill på Gameboy, en håndholdt konsoll, og ble deretter et kortspill, en tv-serie, filmer, tegneserier, bøker og alt annet tenkelig. Nå har det også blitt et mobilspill. Spillet fungerer ved å kombinere Google Maps og GPS-funksjonen på smarttelefoner, og spillverdenen er den virkelige verden der du fysisk befinner deg.
  • Pokemon Go går ut på at de såkalte trenerne går rundt og fanger pokémons gjennom smarttelefonen sin. Pokemon er tidligere utgitt for Nintendo og Game Boy, samt i form av anime, manga, samlekort og leker.

Se også: Derfor snakker alle om Pokémon nå

Artikkeltags