Se byggingen av Norges nest lengste bru – på ett minutt!

GIGANT-PROSJEKT: Hålogalandsbrua i Narvik skal etter planen stå ferdig sommeren 2018.

GIGANT-PROSJEKT: Hålogalandsbrua i Narvik skal etter planen stå ferdig sommeren 2018. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det tok bare én måned å henge opp elementene på Hålogalandsbrua – som vil bli Norges nest lengste bru når den står ferdig. I denne videoen fra Statens vegvesen kan du se hele operasjonen på ett minutt.

DEL

6. oktober var det siste bruelementet på E6 Hålogalandsbrua hengt på plass - en ny stor milepæl i milliardprosjektet.

Men, selv om brua ser ferdig ut på distanse, gjenstår det ennå mye arbeid, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Først skal alle brukassene sveises sammen. Det er ifølge vegvesenet snakk om flere kilometer med sveis, og arbeidet vil foregå gjennom hele vinteren. Deretter skal alle sveiseskjøtene males, slik at de ikke ruster.

Sikres mot korrosjon

- Nå som brukassene er ferdig hengt opp kan også arbeidet med bærekablene gjøres helt ferdig. Entreprenøren har startet arbeidet med å vikle en myk galvanisert tråd rundt bærekablene, slik at de holder formen. Utenpå der skal det deretter legges en armert tape til beskyttelse mot vær og vind. Og selv om kablene ligger tett, er det fortsatt ca. 17 prosent hulrom i bærekabelen. Her skal det kontinuerlig blåses tørr luft fra et avfuktingsanlegg gjennom kablene, slik at de sikres mot korrosjon, skriver vegvesenet i pressemeldingen.

Åpnes til sommeren

I tillegg skal det utføres en del avsluttende betongarbeid, og elektroinstallasjoner skal på plass. I tillegg vil begge brutårnene få heis, og tårntoppene skal kles inn med et «tårnhus», før veibanen til slutt asfalteres.

Brua skal etter planen åpnes for trafikk sommeren 2018.

Artikkeltags