Nina Wester: - Jeg sitter her på føden og gråter som en sil

RØRT: Hun er kanskje ekstra lettrørt akkurat nå, men Nina Wester var teatersjef da vinnerstykket ble satt opp på HT. Søndag vant «Den sommeren pappa ble homo» prisen for beste barne/ungdomsstykke.

RØRT: Hun er kanskje ekstra lettrørt akkurat nå, men Nina Wester var teatersjef da vinnerstykket ble satt opp på HT. Søndag vant «Den sommeren pappa ble homo» prisen for beste barne/ungdomsstykke.

Artikkelen er over 4 år gammel

HT vant Hedda-pris for beste barne/ungdomsforestilling.

DEL

Søndag ble forestillingen  «Den sommeren pappa ble homo» kåret til beste barne/ungdomsforestilling under Hedda-prisutdelingen.

Heddaprisen deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst.

- Jeg er så glad. Jeg sitter her på fødeavdelingen og gråter som en sil, men så er jeg vel temmelig hormonell nå, sier en lykkelig avgått HT-sjef Nina Wester.

Wester skal føde når som helst, og er søndag kveld på Universitetssykehuset Nord-Norge. Derfor har hun god grunn for ikke å være med på selve prisutdelingen i Oslo.

Honnør for å satse på barn og unge

- Jeg er så innmari stolt. Dette stykket hadde et dreamteam, med Petter Næss og tromsøforfatteren Endre Lund Eriksen. Prisen er også en stor honnør til skuespillerne i Lille HT, sier Wester.

Hålogaland Teater har fått mye skryt for sin seriøse satsing på barne- og ungdomsteater, gjennom Lille Hålogaland Teater - og valget av teaterstykker de siste årene.  Hedda-prisen er selve beviset på at det arbeidet blir lagt merke til. HT var nominert i samme kategori i fjor, da med stykket «Den uendelige historien».

- Jeg mener barneperspektivet er veldig viktig, sier Wester, før hun legger til:

- Kanskje særlig nå som jeg nå skal presse ut mitt eget barn, sier hun og ler hjertelig.

For de som tror Wester er for opptatt med rier til å feire, tar feil.

- Jeg har bedt søsteren min komme bort med alkoholfri champagne, slik at vi kan feire mellom riene, før hun legger til: 

- Det er også hyggelig at Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš får anerkjennelse for særlig kunstnerisk innsats.

- En god nyhet på en ellers trist dag

Endre Lund Eriksen fulgte prisutdelingen fra Tromsø.

- Det er en veldig god nyhet å få på en veldig trist dag, med tanke på massakren i Orlando. Det som skjedde lørdag er et angrep på den frie kjærligheten og homofiles rettigheter, sier Endre Lund Eriksen.

Befriende avvæpnende

Vinnerstykket er basert på boka til forfatteren Endre Lund Eriksen, og det var Petter Næss som hadde regien. 

Juryen mener «Den sommeren pappa ble homo» er en forestilling om den vanskelige puberteten som  på samme tid er humoristisk, absurd, burlesk, sår, varm og litt pinlig. «I tillegg er den befriende avvæpnende om fortsatt tabubelagte seksuelle tema, skilsmisseproblematikk og homofobi. Det er sjelden å se en forestilling der alt er fortalt fra ungdommens ståsted, direkte, omsvøpsløst, lekende og i et uvanlig frodig språk uten at det blir påtatt. Dette var ekte.» sier juryen i sin begrunnelse.

Dette sa vår anmelder Marte Hotvedt om stykket da det hadde premiere i fjor vår.

Artikkeltags